Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Optimisme på børsene

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Endelig noe å glede seg over for investorene i Asia.

De asiatiske børsene fulgte i fotsporene til de amerikanske børsene fredag. Dermed greide de å hente inn noe av den kraftigste nedgangen tidligere i uken.

NA24 - din næringslivsavis

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific endte dagen opp 1,4 prosent. Dermed har indeksen logget det bratteste fallet siden november. 6,3 prosent ble skrellet av denne uken.

Sterk yen
De sterkeste bidragsyterne til dagens oppgang kommer fra at en svakere yen fikk fart på flere av de japanske elektronikkselskapene. I tillegg spekuleres det i om at kinesiske myndigheter vil komme med en ny stimulansepakke for å få opp farten på økonomien.

Mer nødhjelp til Bank of America
Etter at de amerikanske børsene stengte torsdag, ble det kjent at Bank of America får 20 milliarder dollar fra amerikanske myndigheter i bytte mot preferanseaksjer.

I tillegg til denne direkteinvesteringen skal regjeringen også garantere for 118 milliarder dollar av eiendelene til banken slik at den kan kjøpe opp Merrill Lynch. Dermed blir den totale redningspakken på 138 milliarder dollar, eller omtrent 970 milliarder kroner. Amerikanske myndigheter har allerede sprøytet inn 15 milliarder dollar i Bank of America og 10 milliarder dollar i Merrill Lynch. Dette skjedde da regjeringen brukte hele 350 milliarder dollar på de største bankene i USA i et forsøk på å stabilisere det finansielle systemet.

Nyheten løftet finansaksjene i Asia.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Har tatt hovedstøyten
- Asia har tatt hovedstøyten av den omfattende aksjeutlempingen. Det er ganske ironisk med tanke på at USA er epi-senteret for alle problemene vi står ovenfor. Fondene har trukket seg ut av hele regionen, og det kraftige fallet på de asiatiske markedene betyr at vi ser muligheter, sier forvalter Chu Toh Chieh hos Lion Global Investors i Singapore til Bloomberg News.

I Japan endte Nikkei 225-indeksen dagen med en oppgang på 2,1 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!