NA24.no

Optimisme på Wall Street

Sist oppdatert:
Kinesisk finanspakke løftet håpet hos amerikanske investorer.

De amerikanske børsene overtar stafettpinnen etter en positiv børsdag så langt i Asia og Europa.

NA24 - din næringslivsavis

Fallende pengemarkedsrenter og kinesisk stimulansepakke på 500 milliarder dollar bidrar til optimisme også på Wall Street,

Industriindeksen Dow Jones Industrial stiger 2,2 prosent til 9.141,99 poeng, mens S&P 500 løftes 1,87 prosent til 948,24 poeng. Teknologiindeksen Nasdaq løftes 1,24 prosent til 1,667,83 poeng.

Kinesiske myndigheter har vedtatt en økonomisk tiltakspakke på 586 milliarder dollar. Myndighetene ønsker å opprettholde den høye veksten og dette tiltaket er et stort bidrag til å stimulere til økt produksjon og økonomisk vekst.

- At Kina skal holde farten sånn noenlunde oppe er det som har hindret de fleste i å spå en global resesjon. I fjor sto Kina for 27 prosent av den globale veksten. Gode nyheter altså, skriver seniorøkonom Erik Bruce i Nordea om Kina-pakken.

De kinesiske planene har bidratt til et generelt råvareløft i dag. Den amerikanske lettoljen noteres til 64,56 dollar fatet, en oppgang på 3,52 dollar.

- Dette kompenserer for noe av svakheten i økonomien som har blitt generert av de svake utsiktene for eksportindustrien, men vi ser ikke at det kompenserer for alle svakhetene, sier økonomer i UBS, ifølge Marketwatch.

- Kanskje enda mer oppmuntrende for markedene er den kontinuerlige nedgangen i bankenes innlånskostnader. Nå er rentene på det laveste siden Fed begynte å kutte utlånsrentene, og det er et positivt tegn, sier økonom Zach Pandl ved Barclay's Capital.

I mellomtiden har finanskonsernet AIG også rapportert et nettotap på 24,47 milliarder dollar i tredje kvartal etter enorme nedskrivninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere