Optimisme på Wall Street

Sterk vekst i den amerikanske økonomien gjør at børsen i USA ligger an til en god start.

29.11.06 15:15

De amerikanske aksjefuturne indikerer at gårsdagens sterke avslutning ikke bare var et blaff. Sterke økonomiske tall fra de amerikanske myndighetene gir investorene grunn til optimisme.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones ligger an til en flat åpning, viser Dow Jones Indicative. De to andre toneangivende indeksene peker opp.

Futuren til S&P 500-indeksen stiger 0,37 prosent, mens IT-dominerte Nasdaq-futuren er opp 0,56 prosent.

HTML EMBED

Følg Wall Street her

De foreløpige tallene for bruttonasjonalproduktet i USA viser en vekst på 2,2 prosent i tredje kvartal. Dermed har ikke verdiskapningen i verdens største økonomi blitt rammet som mange hadde trodd. Ifølge estimater innsamlet av Bloomberg News ventet økonomene en vekst på 1,8 prosent for det amerikanske bruttonasjonalprodukt.

Dagens tall er en revidering fra de anslåtte 1,6 prosentene som de amerikanske myndighetene har sluppet tidligere.

Selskapenes overskudd steg med 4,6 prosent i tredje kvartal, det er en klar bedring fra 0,2 prosent i andre kvartal. Den siste tidens oppgang på børsene i New York har vært bygget på troen om bedre resultater fra selskapene.

Oljeprisen fortsetter oppgangen i forkant av dagens oljelagertall fra USA. Senere i ettermiddag slipper de amerikanske myndighetene den offisielle oversikten over hvordan lagrene utviklet seg sist uke.

En kald front har tatt retningen mot de mer befolkede områdene i de nordøstlige delen av USA. Hittil har en mild vinter tatt vekk noe av stingen som fyringssesongen har på oljemarkedet.

Like før markedet på USA åpner handles frontkontraktene på referanseoljen WTI til 61,21 dollar fatet på råvarebørsen i New York.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.