NA24.no

Optimisme snudd til pessimisme

Oslo Børs
Oslo Børs Foto: Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tyngre på børsen.

Oslo Børs snur ned lunsjtid, etter å ha startet dagen i pluss.

Hovedindeksen faller 0,26 prosent til 356,81 poeng.

Akseptfristen knyttet til Ciscos bud på Tandberg gikk ut tirsdag ettermiddag. Samlet har Cisco fått aksepter fra 84 prosent av alle aksjene i det norske videokonferanseselskapet og dermed er akseptkravet på 90 prosent ikke møtt. Cisco har valgt å forlenge tilbudet frem til børsslutt torsdag, og gjentar at de kan komme til å trekke budet hvis ikke kravet om 90 prosent aksept blir nådd.

Tandberg-aksjen stiger 1,98 prosent til 164,60 kroner.

Les mer: Cisco mangler 6 prosent og Cisco forlenger

Storebrand blir sendt ned 2 prosent til 39,20 kroner. Den tidligere storeieren Kaupthing Bank har nå solgt seg helt ut av selskapet. Kaupthing har kvittet seg med en post på 24,7 millioner aksjer.

Les mer: Kaupthing selger Storebrand

Telenor faller 1,19 prosent til 79,20 kroner.Det internasjonale meglerhuset Nomura har senket kursmålet i Telenor til 93 kroner fra 95 kroner. Banken tror at markedet ikke har tatt tilstrekkelig høyde for at de finansielle tapene i India ikke kommer til å vil gi skattefradrag for konsernet. Likevel tror analytikerne at Telenors ledelse vil klare å levere på den strategiske planen de har satt for neste år og at det er en fundamental oppside i verdsettelsen av aksjen. De beholder kjøpsanbefalingen.

Oljeprisen går noe tilbake onsdag morgen. I forkant av den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene ligger nordsjøolje med levering i januar på 79,20 dollar per fat. Det er en nedgang på 0,20 prosent.

Statoil stiger 0,07 prosent til 142,70 kroner.

I Europa åpner børsene også i pluss. Den tyske DAX-indeksen stiger 0,20 prosent, mens FTSE 100 i London er opp 0,05 prosent. I Stockholm blir København løftet 0,40 prosent, mens Helsingfors er opp 0,55 prosent. Stockholm stiger 0,10 prosent.

I Asia ble aksjene sendt opp for tredje dag på rad og fulgte USA oppover.

Les mer. Beste på seks uker og Høyeste Dow på 14 måneder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere