NA24.no

Optimismen tilbake i Asia

Sist oppdatert:
Investorene i Asia fikk en etterlengtet opptur torsdag morgen. Optimismen i USA smittet over til de asiatiske børsene.

Sterke tall fra to av de største amerikanske bjellesauene gjorde at optimismen kom tilbake i Asia. Bekymringen rundt innvirkningen av renteoppgang i USA måtte vike for optimismen knyttet til de sterke tallene fra blant annet FedEx og Morgan Stanley. Økte inntekter og sterke resultater gjør at flere investorer mener at frykten har vært overdrevet den siste tiden.

NA24 - din næringslivsavis

- Folk er bare lettet over at USA ser ut til å få en myk landing, sier investeringsdirektør Hideo Ueki hos UBS Global Asset Management i Tokyo til Bloomberg News.

- Aksjene til de økonomisk sensitive selskapene stiger ettersom det pessimistiske synet er i ferd med å bli visket ut, sier investeringsdirektøren, som har ansvar for over 12 milliarder dollar i japanske aksjer til Bloomberg.

Den brede Asia-indeksen Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific klatret hele 2,2 prosent til 122,09 poeng. Over 1.000 aksjer fordelt på 14 markeder inngår i indeksen og alle de ti industrisektorene fikk en opptur torsdag morgen.

I Japan ble den kjente Nikkei 225-indeksen løftet hele 2,55 prosent til 15.018,20 poeng, mens aksjene på den bredere Topix-indeksen la på seg 2,2 prosent torsdag morgen.

I Taiwan steg Taiex-indeksen hele 2,8 prosent, mens aksjemarkedene i Sør-Korea, Hongkong, Singapore, Australia og Filippinene steg 1,2 prosent eller mer. Blant de største nedturene kom i Kina som har gjort det bedre enn de andre asiatiske markedene den siste tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere