NA24.no

Optimismen tilbake på Wall Street

Bred oppgang fredag. De amerikanske børsene har steget seks dager på rad.

Wall Street åpnet rett opp på en vesentlig bedre sysselsettingsrapport enn ventet, og oppgangen forsterket seg i løpet av dagen. Dermed har de amerikanske børsene steget seks dager på rad.

Dow Jones Industrial la på seg 1,17 prosent og sluttet på 10.566, den bredere S&P 500 steg 1,40 prosent til 1.139, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen sluttet opp 1,48 prosent til 2.326. For uken sett under ett steg de toneangivende indeksene henholdsvis 2,3, 3,1 og 3,9 prosent.

Månedens viktigste rapport kom fredag og den sørget for at optimismen fikk et markant løft. Bakgrunnen var at fallet i sysselsettingen ble langt lavere enn hva økonomene hadde ventet på forhånd. I februar forsvant det 36.000 navn fra lønningslistene i USA. Samtidig holdt arbeidsledighetsraten seg uendret på 9,7 prosent. I forkant hadde økonomene regnet med en økning i ledigheten til 9,8 prosent og at sysselsettingsfallet skulle ligge på 68.000.

Les mer host StockLink iMarkedet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere