NA24.no

Optimistisk til Arktis

StatoilHydro kan ha vært lure da de investerte i Canada og Alaska.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nå har amerikanske myndigheter justert opp ressursanslagene kraftig, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Med tiltakende issmelting, og høye olje- og gasspriser er arktiske områder blitt oljeindustriens nye lekegrind.

Politikere og oljesjefer i Norge, har lenge vist til at en fjerdedel av verdens uoppdagede olje- og gassressurser befinner seg i arktiske strøk. Dette er basert på anslag foretatt i 2000 av det amerikanske statlige geologiinstituttet US geological Survey (USGS)

Nå viser det seg at man trolig kan justere opp anslagene fra 2000. I ferske anslag USGS har gjort, er ressursanlegget i Arktis justert opp ned 36 milliarder fat, eller 8,5 prosent. Økningen tilsvarer dobbelt så mye som all olje og gass som hittil er funnet på norsk sokkel.

Gode nyheter
For StatoilHydro er dette gode nyheter. De satser tungt på Canada og Alaska, og det er her amerikanerne har fått økt tiltro.

- Vi har tilstedeværelse i Canada og lisenser i Alaska, og det er helt klart et område vi vil følge med nøye fremover, sier informasjonssjef for den internasjonale virksomheten, Kjersti T. Morstøl, til DN.

Steven Sawhill, forsker ved den norske tenketanken Ocean Futures vil legge frem de oppdaterte resultatene på Arctic Oil & Gas- konferansen i Oslo senere i dag.

- Synet på Arktis er nå mer optimistisk enn for åtte år seiden. Og usikkerhetsspennene er heller ikke så store lenger, selv om disse anslagene fortsatt må tas med en klype salt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere