*Nettavisen* Økonomi.

Ordfører går til sultestreik

Ordfører i den rumenske byen Brad. Foto: (YouTube)

Har ansvaret for 17.000 rumenere uten strøm i 30 minusgrader.

24.11.11 16:54

- Folk fryser. Derfor startet jeg denne protesten. Jeg avla en ed om å gjøre alt i min makt for innbyggerne, og bruke all min kompetanse, sier ordfører i byen Brad, Florin Cazacu til nyhetsbyrået Reuters.

Det er et innstrammingstiltak fra myndighetene i Romania som er årsaken til sultestreiken. Rådhuset i Brad mangler nemlig 5,5 millioner kroner til fyringsolje til vintersesongen.

At de 17.000 innbyggerne i og rundt byen fryser, er ikke så rart. Temperaturen kan på det kaldeste komme helt ned i 30 minusgrader.

- Jeg kommer til å sultestreike så lenge det trengs, og kun stoppe hvis myndighetene gir oss de nødvendige midlene, sier den 46 år gamle ordføreren.

Under de siste årene til kommunistlederen Nicolae Ceausescu, ble strømmen ofte slått av for å betale utenlandsgjeld. Han var president fra 1965 til 1989. Levestandarden har siden tatt seg noe opp, men vinteren er ofte tøff for mange rumenere.

EUs nest fattigste land presenterte flere innstrammingstiltak allerede i fjor, med både lønnskutt og en økt skatt som ble en av Europas høyeste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag