*Nettavisen* Økonomi.

Ordfører takker nei til 3,1 millioner i lønn

Knut Jentoft tar ikke betalt for å være ordfører. Det sparer Storfjord kommune flere millioner på. Foto: Storfjord kommune/Maria Figenschau

Den nye ordføreren i Storfjord har sagt fra seg den årlige lønnen på 780.000 kroner.

13.10.15 12:43

Knut Jentoft (70) fra Tverrpolitisk liste er ny ordfører i Storfjord i Troms. I det konstituerende møtet forrige uke kom Jentoft med en overraskende beskjed fra talerstolen.

- Jeg er pensjonist og får min pensjon. Jeg trenger ikke ordførerlønna, og derfor sier jeg den ifra meg. Jeg er 70 år og vet hva jeg trenger i livet og hva som er viktig.

- Det er å beholde helsa og ha det godt med familien. Dermed sørger vi også for inndekning på de økte kostnadene med å utvidelse av formannskap og nye utvalg, sa Jentoft ifølge avisen Framtid i Nord.

Ordførerlønnen i 2016 kommer til å ligge på 780.000 kroner, noe som innebærer at Jentoft sier fra seg 3,1 millioner kroner dersom han sitter ut fireårsperioden.

Rådmann Trond-Roger Larsen ante ingenting om at kommunens eneste heltidsansatte politiker hadde planer om å si fra seg lønnen.

- Forslaget kom helt overraskende på meg. Men det var en gledelig nyhet. Vi trenger pengene og det hjelper på i budsjettprosessen for 2016, sier Larsen til Framtid i Nord.

Hva synes du om Storfjords generøse ordfører? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag