STAVANGER (NTB): Ordførerne i Stavanger og Sandnes sier de er svært takknemlige for regjeringens tiltakspakke for kommuner med høy arbeidsledighet.

Les også:

Tror Siv svekker sjansen for nullrente

Regjeringens ledighetspakke er på 900 millioner

– Dette er viktige signaler fra regjeringen. Pengene kunne godt ha kommet for tre måneder siden, men det viktigste er at de kommer, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) til NTB.

Prosjektene står klare

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) lover at de har mange «gryteklare» prosjekter som bare kan settes i gang med de 48 millionene kommunen har fått.

4 milliarder i tiltakspakken er i revidert nasjonalbudsjett blitt til 5 milliarder, opplyste statsminister Erna Solberg (H) da hun onsdag i Stavanger presenterte innholdet i revidert nasjonalbudsjett.

– Vi ser nå at tiltakspakken virker, fastslo Solberg.

– De nye forslagene kommer ikke til å løse alle utfordringene vi står overfor. Men flere vil oppleve at de har en jobb å gå til, og inntekt og mulighet til å forsørge sin familie, sa statsministeren.

Flere riksveioppdrag

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett blant annet å bruke 150 millioner kroner på drift, vedlikehold og investeringer i riksveinettet.

– Med økte bevilgninger til vei blir det flere oppdrag og sysselsatte i bygg- og anleggsbransjen, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

125 millioner kroner øremerkes til ulike investeringstiltak på riksveier i Agder-fylkene, Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal, mens 25 millioner skal gå til asfaltlegging og annet vedlikehold på riksveier i Rogaland.

Tør ikke spå om ledigheten

Regjeringen bruker historisk mye penger på tiltak som skal bidra til den langsiktige omstillingen.

– Vi har sett det siste halve året at ledigheten omtrent har holdt seg stabilt fordi vi har hatt mange tiltak. Jeg håper ledigheten går nedover, men det er veldig stor usikkerhet, jeg tør ikke å spå det, sier hun.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen har kommet for sent i gang med tiltak. Høyre og Frp har dårlig styring på økonomien og har lenge undervurdert arbeidsløsheten, mener han.

Det er Solberg uenig i.

– Man må se hva som er årsaken. Når det er dårlige økonomiske tider, så blir det mindre inntekter på andre områder, sier hun til NTB. (©NTB)

Les også:

Regjeringen varsler tøffere tider for kommunene

Jensen bekymret for stigende boligpriser