NA24.no

Ordfører avslutter sultestreik

Ordfører i den rumenske byen Brad.
Ordfører i den rumenske byen Brad. (YouTube)
Sist oppdatert:
Florin Cazacu holdt ut i seks dager før myndighetene ga etter.

NA24 skrev i forrige uke om den rumenske ordføreren Florin Cazacu som gikk til sultestreik, fordi innbyggerne i byen hans ble fratatt midler til oppvarming fra lutfattige myndigheter. Temperaturen kan komme helt ned i 30 minusgrader om vinteren i byen Brad.

- Folk fryser. Derfor startet jeg denne protesten. Jeg avla en ed om å gjøre alt i min makt for innbyggerne, og bruke all min kompetanse. Jeg kommer til å sultestreike så lenge det trengs, og kun stoppe hvis myndighetene gir oss de nødvendige midlene, sa ordfører i byen til nyhetsbyrået Reuters den gang.

Nå har myndighetene snudd - vel å merke for en periode. Det trengs 5,5 millioner kroner for å holde oppvarmingen ved like hele vintersesongen. Myndighetene har spyttet inn 1,8 millioner. Det vil være tilstrekkelig for 15-20 dager med varme til byen. Cazacu har derfor bestemt seg for å avbryte sultestreiken, etter å ha holdt det gående i seks dager.

- Sultestreiken var en ekstrem løsning, en ordførers skrik etter hjelp til lokalsamfunnet, sier ordføreren til Reuters i dag.

Romania er for øvrig EUs nest fattigste land. Nå vil tiden vise om Florin Cazacu ser seg nødt til å sultestreike i jula også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere