NA24.no

Ordrene står i kø hos bomselskap

Q-Free har opplevd et rush i antall ordre i årets første måneder.

Produsenten av bomveibrikker og annet utstyr til bomselskaper har opplevd en kraftig vekst i antall ordre. Ordreinngangen var i første kvartal på 799 millioner kroner og ordreboken vokste til 1.017 millioner kroner.

- Dette har vært et kvartal som vil bli husket i selskapets historie. Vi har blitt tildelt tidenes største kontrakter. Dette er et resultat av en nøye planlagt strategi, attraktiv portefølje og ikke minst en fantastisk innsats fra alle ansatte i selskapet, kommenterer konsernsjef Øyvind Isaksen i Q-Free.

Når det gjelder resultatene er ikke de like minnerike, men selskapet klarer å vise til overskudd.

I første kvartal ble resultatet på 8 millioner kroner og det er en nedgang fra 10,3 millioner kroner i samme kvartal året før. Driftsresultatet økte til 6,1 millioner kroner mot 9,7 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på 12,9 millioner kroner i årets første kvartal mot 14,5 millioner kroner i samme kvartal i 2008. EBITDA-marginen falt til 10,6 prosent fra 10,8 prosent i perioden.

Driftsinntektene falt til 121,9 millioner kroner mot 133,8 millioner kroner i første kvartal året før.

Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet en kontantbeholdning på 144,5 millioner kroner, og det er en økning fra 119,6 millioner kroner fra begynnelsen av kvartalet.

- Markedsaktiviteten er vedvarende høy, og antall markedsmuligheter og dets størrelser utvikler seg positivt, skriver selskapet.

Slik oppsummerer Q-Free selv situasjonen: økt markedsaktivitet, solid portefølje, høy ordreinngang og finansiell styrke innebærer at Q-Free aldri har hatt bedre utgangspunkt for videre positiv utvikling av selskapet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere