Ordrene står i kø hos bomselskap

Q-Free har opplevd et rush i antall ordre i årets første måneder.

Produsenten av bomveibrikker og annet utstyr til bomselskaper har opplevd en kraftig vekst i antall ordre. Ordreinngangen var i første kvartal på 799 millioner kroner og ordreboken vokste til 1.017 millioner kroner.

- Dette har vært et kvartal som vil bli husket i selskapets historie. Vi har blitt tildelt tidenes største kontrakter. Dette er et resultat av en nøye planlagt strategi, attraktiv portefølje og ikke minst en fantastisk innsats fra alle ansatte i selskapet, kommenterer konsernsjef Øyvind Isaksen i Q-Free.

Når det gjelder resultatene er ikke de like minnerike, men selskapet klarer å vise til overskudd.

I første kvartal ble resultatet på 8 millioner kroner og det er en nedgang fra 10,3 millioner kroner i samme kvartal året før. Driftsresultatet økte til 6,1 millioner kroner mot 9,7 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på 12,9 millioner kroner i årets første kvartal mot 14,5 millioner kroner i samme kvartal i 2008. EBITDA-marginen falt til 10,6 prosent fra 10,8 prosent i perioden.

Driftsinntektene falt til 121,9 millioner kroner mot 133,8 millioner kroner i første kvartal året før.

Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet en kontantbeholdning på 144,5 millioner kroner, og det er en økning fra 119,6 millioner kroner fra begynnelsen av kvartalet.

- Markedsaktiviteten er vedvarende høy, og antall markedsmuligheter og dets størrelser utvikler seg positivt, skriver selskapet.

Slik oppsummerer Q-Free selv situasjonen: økt markedsaktivitet, solid portefølje, høy ordreinngang og finansiell styrke innebærer at Q-Free aldri har hatt bedre utgangspunkt for videre positiv utvikling av selskapet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.