NA24.no

Orkan truer amerikansk nasjonalfeiring

OPPGRADERT: Den tropiske stormen Arthur er blitt oppgradert til orkan og ser ut til å kunne legge en demper på nasjonalfeiringen på USAs østkyst.
OPPGRADERT: Den tropiske stormen Arthur er blitt oppgradert til orkan og ser ut til å kunne legge en demper på nasjonalfeiringen på USAs østkyst. Foto: Lucas Jackson (Reuters)
Sist oppdatert:
Orkanen Arthur kan komme til å gjøre store skader på USAs østkyst forut for nasjonaldagen 4. juli.

Arthur ble torsdag oppgradert fra å være en tropisk storm til å bli sesongens første orkan. Arthur kategoriseres som en orkan av kategori 2, opplyser USAs nasjonale orkansenter.

Orkanen var torsdag kveld norsk tid lokalisert rundt 175 kilometer sørvest for «Cape Fear» – Kapp Frykt, med en vindstyrke som tilsvarer 150 kilometer i timen.

Langs USAs østkyst er det beordret evakueringer og stenging av strender før orkanen er ventet å slå inn natt til fredag. Det er spådd at Arthur vil kunne ramme turistnæringen hardt.

På grunn av vindkastene har innbyggere i Boston og andre byer blitt bedt om å utsette oppskyting av fyrverkeri i anledning nasjonaldagen. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere