NA24.no

Orkla gir opp pizza

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Selger tsjekkisk pizzasatsning.

Det norske konglomeratet Orkla selger sin tsjekkiske frossenpizza satsning Guseppe til tyske Dr. Oetker. Det kommer frem av en melding fra selskapet, tirsdag formiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Guseppe har produsert dypfryst pizza og frosne ferdigvarer hovedsakelig for det tsjekkiske og slovakiske markedet, og har i alt 178 ansatte. I 2007 hadde selskapet en omsetning på 70 millioner kroner.

Gir opp
Orkla overtok det tsjekkiske selskapet i 1998. De har forsøkt et omfattende omstillingsarbeid, men gir nå opp å drive selskapet videre.

- Vi kan likevel ikke si oss fornøyde med markedsposisjonen og den økonomiske utviklingen i det tsjekkiske og slovakiske markedet, forklarer administrerende direktør Paul Jordahl i Orkla Brands International, i meldingen.

Hemmelig kjøpssum
Det opplyses om at partene ikke vil oppgi kjøpesummen. Transaksjonen vil etter planen bli gjennomført i løpet av de neste ukene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere