NA24.no

Orkla i superfusjon

Sist oppdatert:
Orkla og Alcoa vil slå sammen partenes aluminiumsvirksomheter.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Orkla og Alcoa har i dag signert en intensjonsavtale med sikte på å slå sammen sine virksomheter innen aluminiumsprofiler i et felleskontrollert selskap. Orkla vil være majoritetseier i selskapet som forventes etablert ved utløpet av 1. kvartal 2007.

NA24 - din næringslivsavis

De endelige eierandeler vil bli fastsatt på basis av kontantstrømmen fra de operative virksomhetene som skal slås sammen, står det i en pressemelding.

Partene forventer at selskapet senere blir børsnotert, for på denne måten å muliggjøre Alcoas intensjon om å selge seg ut av profilvirksomheten.

Profilvirksomheten i Orklas datterselskap Sapa AB består av 18 produksjonsenheter i 12 land og levert volum i 2005 var på ca 275 000 tonn. Enheten har ca 6 000 ansatte, og en omsetning på ca 9 milliarder kroner i 2005.

Alcoas virksomhet knyttet til aluminiumsprofiler har 22 produksjonsenheter i åtte land og levert volum i 2005 var på ca. 585 000 tonn. Enheten har ca 6 400 ansatte og en omsetning på ca. 13 milliarder kroner i 2005.

- Det felleskontrollerte selskapet vil bli en global leder i markedet for aluminiums profiler, med en estimert årlig omsetning på 26 milliarder kroner i 2006. Vi vil jobbe hardt for å realisere mulighetene i det nye selskapet, og legge forholdene til rette for videre ekspansjon. sier Ole Enger, styreformann i Sapa og konserndirektør Spesialmaterialer i Orkla, i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere