Gå til sidens hovedinnhold

Orkla kjøper danske helseprodukter

Orkla øker satsingen på helseprodukter, og har gjort et oppkjøp i Danmark.

Orkla har inngått avtale om å overta samtlige aksjer i selskapet Dansk Droge.

- Selskapet blir en viktig del av Orklas satsing på helserelaterte konsumentprodukter fremover, skriver Orkla i en pressemelding.

Dansk Droge produserer og markedsfører en bred portefølje avhelserelaterte konsumentprodukter som blant annet varemerkene Futura,Gerimax, Livol og Litozin. Selskapet har ifølge Orkla hatt en stigende eksport gjennom de seneste år, og har nå salg til mer enn 25land, som representerer rundt 60 prosent av omsetningen.

Dansk Droges primære distribusjonskanal er gjennom dagligvaresektoren på det skandinaviske hjemmemarkedet, mens øvrige eksportmarkeder primært betjenes gjennom apotek og spesialforretninger.

- Orkla vil i tiden fremover styrke satsningen på helserelaterte konsumentprodukter. Gjennom kjøpet av Dansk Droge har vi forsterket vår nordiske posisjon innen denne sektoren, noe som vil gi forbrukerne en ytterligere bredde i tilbudet, sier konserndirektør Torkild Nordberg i Orkla i en kommentar.

Majoritetsaksjonæren i Dansk Droge er Polaris Private Equity, som eier rundt 72 prosent av aksjene. Sports Nutrition-selskapene SPP i Sverige og Finland, som har stått for rundt 17 prosent av den totale omsetningen i Dansk Droge inngår ikke transaksjonen.

Dansk Droge har omkring 297 ansatte, og delen Orkla overtar omsatte i fjor for omkring 400 millioner kroner.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken