NA24.no

Orkla-overskudd på 1,7 milliarder

Sist oppdatert:
Orkla-konsernet fikk et overskudd før skatt på 1.702 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag morgen.

Resultatet er langt bedre enn det analytikerne forventet. Ifølge nyhetsbyrået TDN Finans var det på forhånd ventet et overskudd på 1,5 milliarder kroner.

- Mange overtakelser
- Vi har lagt et dynamisk år bak oss, med overtakelse av mange store virksomheter. Dette har løftet så vel omsetning som resultat i betydelig grad. Vi fortsetter samtidig med omfattende effektiviseringsprogrammer for å styrke vår konkurransekraft, både innenfor Merkevareområdet og Spesialmaterialer, sier konsernsjef Dag J. Opedal.

Orklas driftsinntekter beløp seg i fjerde kvartal til 14,8 milliarder kroner. Driftsresultatet endte på 1.403 millioner kroner, noe som er litt lavere enn markedets forventninger, som var på 1.431 millioner kroner.

Omsetningsøkning på 72 prosent
For året som helhet endte Orkla-resultatet på 7,2 milliarder kroner før skatt, og seks milliarder kroner etter skatt. Omsetningen endte på 55,3 milliarder kroner, en økning på 72 prosent.

- Større oppkjøp som Sapa, Elkem, Chipskonsernet, SladCo, Collett Pharma og Panda har bidratt totalt med cirka 25 milliarder. kroner i økt omsetning, mens restrukturering og salg av virksomhet i Borregaard har medført bortfall av omsetning på cirka 1,8 milliarder kroner, heter det i pressemeldingen fra Orkla.

I pressemeldingen mandag morgen går det frem at styret foreslår et utbytte på 7,50 kroner aksjen.

Realisert gevinster for 422 mill.
Fjerde kvartal var også godt Orkla Finans, som i perioden realiserte porteføljegevinster for hele 422 millioner kroner. Investeringsporteføljen ga i kvartalet en avkastning på 34 prosent.

Verdijustert egenkapital i Orkla Finans var ved årsskiftet på drøye 650 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere