NA24.no

Orkla positive til storfusjon

Sist oppdatert:
I dag meldte Eltek at de vil fusjonere med Nera. Orkla er neststørste eier i Nera og tungt inne i Eltek, og de vender tommelen opp.

I dag ble det klart at det drammensbaserte IT-selskapet Eltek har fridd til det bergensbaserte IT-selskapet Nera. Eltek vil fusjonere, og styrene i de to selskapene har blitt enige om et bytteforhold som gjør at de gamle aksjonærene i Eltek får 60 prosent av det kombinerte selskapet.

Orkla positiv
Orkla er storeier i begge selskapene. De har en eierandel på 9,5 prosent i Nera og er nest største aksjonær i selskapet, samt 3,2 prosent av aksjene i Eltek. De er dermed den sjette største aksjonæren i selskapet.

Porteføljeforvalter i Orkla, Espen Skadal, forteller til NA24 iMarkedet at de er fornøyde med fusjonen.

- Vi syntes dette var et interessant forslag. Vi lot det være opp til Nera å komme med en uttalelse og det har de gjort, sier Skadal som er enig i vurderingen at dette kan være en godt industrielt samarbeid og en god løsning for Nera.

Nera stiger
- Vi er positiv til at det jobbes videre for å dannes et større og mer slagkraftig norsk miljø, sier Skadal som forteller at de er positive til løsningen både som Nera- og Eltek aksjonær-

Han tror ikke denne transaksjonen kunne vært gjennomført på en bedre måte, og tror at Eltek måtte ha gitt en langt høyere premie, eller betalt en høyere pris for Orkla, dersom de skulle kjøpt selskapet for kontanter. Nå får alle aksjonærer, også Neras, ta del i en eventuell oppside.

Nera-kursen stiger 21,2 prosent mandag ettermiddag, mens Eltek-aksjen faller 5,5 prosent etter at handelen ble klar. Dette betyr at aksjemarkedet mener handelen har vært mest lukrativ for Neras aksjonærer, på bekostning av Elteks aksjonærer. Eltek betaler en premie på rundt 30 prosent i forhold til fredagens sluttkurs.

Sjekk Nera-kursen her.

Sjekk Eltek-kursen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere