NA24.no

Orkla skuffer markedet

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)
Sist oppdatert:
Dag Opedal og Orkla gjør det svakere i årets første måneder.

Før skatt satt Orkla igjen med et resultat på 881 millioner kroner i første kvartal. Det er en forverring fra 3.505 millioner kroner i samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Realiserte porteføljegevinster, samt salg av andre finansielle aktiva, var spesielt høyt i første kvartal i fjor og forklarer et avvik på cirka 2 milliarder kroner, begrunner selskapet.

Orkla hadde i første kvartal et driftsresultat før goodwill-avskrivninger (EBITA) på 1.062 millioner kroner. Det er en nedgang fra 1.067 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsinntektene steg derimot til 16.944 millioner kroner fra 13.888 millioner kroner.

Se presentasjonene på NA24-TV: Orklas første kvartal

Elkem trekker ned
- Både Orkla Brands, Orkla Aluminium Solutions og Borregaard hadde tilfredsstillende utvikling, og det negative resultatavviket forklares i stor grad av enkelte spesielle poster, skriver konsernet i resultapresentasjonen.

Innen Orkla Materials hadde Elkem et betydelig svakere resultat enn i fjor. Dette skyldes primært finansielt tap på energihandel i første kvartal i år sammenlignet med høy gevinst i fjor, samt fortsatt svake resultater for Elkem Aluminium.

- Handelsvirksomheten i Elkem Energi vil naturlig ha en viss volatilitet og resultatet i et enkelt kvartal vil kunne variere betydelig, skriver konsernet.

Kostnadspress
Orkla skriver også at resultatnivået for Elkem Aluminium i en periode vil være presset av økte kostnader og svak dollar mot kroner, samtidig som tidligere inngåtte sikringskontrakter på aluminium medfører at realiserte salgspriser er lavere enn dagens markedspriser.

Ifølge estimater innhentet av Reuters blant 11 meglerhus ventet analytikerne et driftsresultat før avskrivninger (EBITA) på 1.068 millioner kroner. De samme analytikerne hadde større forventninger til topplinje veksten også. Forventningene til at driftsinntektene skulle ligge på 17.597 millioner kroner og gi et resultat før skatt på 1.456 millioner kroner.

Se presentasjonene på NA24-TV: Orklas første kvartal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere