NA24.no

Orkla sparket 2000

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Industrilokomotivet ga 2000 sparken i 2008.

Stein Erik Hagens Orkla leverte svake tall torsdag morgen. I børsmeldingen kommer det fram at Orkla har sparket 2000 ansatte i 2008. Nedskjæringene kommer i datterselskapet Sapa, som ligger under forretningsområdet Orkla Aluminium Solutions.

LES MER: Milliardsmell for Orkla

NA24 - din næringslivsavis

I børsmeldingen kommer det fram at Sapa kvittet seg med omtrent 2 000 årsverk i 2008. Det tilsvarer 15 prosent av de ansatte i selskapet.

- I tillegg er det innført tiltak for å frigjøre arbeidskapital samt streng styring av investeringer. Som følge av disse tiltakene er det gjort nedskrivninger og avsetninger for restrukturering på 1.620 mill. kroner i 4. kvartal.

Sapa utvikler og produserer høyforedlede profiler, varmevekslerbånd og profilbaserte byggesystemer. De største kundene er bygg-, transport-, bil- og verkstedsindustrien. Selskapet leverer alt fra stasjonære airconditionanlegg til profilsystemer til vinduer. Bransjene som Sapa betjener har fått en hard medfart i den globale nedturen som har satt inn for fullt etter finanskrisen.

Kuttene omfatter ikke Elkem, som ligger under et annet forretningsområde i Orkla.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere