Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Børs faller kraftig

Børsfesten ble kortvarig for investorene på Oslo Børs. Oljetungvekterne leder an i nedgangen.

SJEKK KURSENE HER.

Hovedindeksen faller 1,75 prosent til 371,39 poeng like etter at handelen på Oslo Børs åpnet.

Dermed er gårsdagens børsfest , der hovedindeksen steg over sju prosent, over for denne gang.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Oljetungvekterne med Statoil og Norsk Hydro faller begge etter gårsdagens fantastiske oppgang. Statoil topper listen over de mest omsatte aksjene og er ned 2,50 prosent til 175,50 kroner. Norsk Hydro faller 2,39 prosent til 163,50 kroner.

Det noe mindre oljeselskapet DNO faller 2,42 prosent.

Oljeprisen holder seg over 70 dollar, men faller likevel noe tilbake fra gårsdagens topp på over 71 dollar. Prisen på et fat Nordsjøolje med levering i juli er like etter at Oslo Børs åpnet på 70,60 dollar. Dollaren holder seg også stabil rundt 6,11 kroner onsdag morgen.

Investorene selger også unna Orkla-aksjer noe som sender kursen i industrikonglomeratet ned 2,70 prosent.

Solcelleselskapet REC leverte tilsynelatende gode tall for første kvartal, men markedet virker ikke være fornøyd med hva Erik Thorsen presenterte for markedet. Markedet svarer med å sende kursen i selskapet ned 12,36 prosent til 78 kroner.

Kitron er en annen aksje som blir rammet av markedet vrede denne dagen. Kursen faller 6,51 prosent, men det er liten omsetning i aksjen.

Riggselskapet Sinvest leverte også tall for første kvartal og faller 4,91 prosent. Selskapet meldte også om planer om å fisjonere ut deler av selskapet i et eget selskap og markedet virker ikke overbevist.

Storebrand faller 5,43 prosent. Igjen er det de utenlandske meglerhusene som dominerer handelen i aksjen. DnB NOR faller 2,49 prosent.

Norsk Vekst Forvaltning topper listen over vinnerne denne dagen og stiger 15,89 prosent, men det er kun omsatt aksjer for 35.000 kroner.

Siem Offshore gjøre det også godt denne dagen og stiger 7,06 prosent. Selskapet melder at de har inngått en avtale med det private supplyrederiet O H Meling & Co om kjøp av et supplyfartøy og to nybyggskontrakter. Avtalen har en ramme på 500 millioner kroner for Siem Offshore.

Rederiet Camillo Eitzen & CO stiger rundt 6,61 prosent, mens EDB Business Partner stiger 4,95 prosent. Oppgangen i begge aksjene er basert på liten omsetning og interesse for aksjene.

NA24 iMarkedet følger utviklingen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto

Kommentarer til denne saken