*Nettavisen* Økonomi.

Oslo Børs gir grønt lys til Skandiabanken

Styret ved Oslo Børs godkjenner Skandiabanken for børsnotering, opplyser børsen i en melding torsdag. Foto: Skandiabanken

Banken godkjent for børsnotering.

22.10.15 08:53

Styret ved Oslo Børs godkjenner Skandiabanken for børsnotering, opplyser børsen i en melding torsdag.

- Børsdirektøren gis fullmakt til å avgjøre notering på Oslo Børs samt fastsette første noteringsdag, senest 3.desember 2015, heter det.

I forbindelse med planene om børsnotering varslet Skandiabanken i forrige et aksjesalg.

Prisene på aksjene i tilbudet er satt til et intervall på mellom 43 og 54 kroner, noe som gir en markedsverdi på Skandiabanken på 4,3 og 5,4 milliarder kroner, opplyste banken.

Eneaksjonær, Livförsäkringsbolaget Skandia, vil redusere sin eierandel gjennom salg av mellom 60 og 75 millioner aksjer, noe som tilsvarer 60-75 prosent av aksjene i Skandiabanken før tilbudet.

I tillegg vil det hentes inn rundt 300 millioner kroner i en emisjon av inntil 6,98 millioner nye aksjer. Disse pengene skal gi kapital for å finansiere fremtidig utlånsvekst.

Etter nedsalget vil Skandia sitte med en eierandel på mellom 12,1 og 28,3 prosent. I tillegg har Skandia inngått en lock-up avtale for resten av aksjene med en varighet på 180 dager fra første noteringsdag.

I transaksjonen er meglerhusene Carnegie og SEB tilretteleggere, sammen med DNB Markets.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag