*Nettavisen* Økonomi.

Oslo Børs i medvind

Kaptein Kjos og hans besetning fløy høyt på positiv børs tirsdag.

14.07.09 17:36

Mandagens opptur fortsetter på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Optimismen har igjen fått fotfeste internasjonalt, og sammen med oppgang i oljeprisen steg børsene opp i positivt lende. Ved handelsdagens slutt endte hovedindeksen opp 2,37 prosent til 272,49 poeng.

Flying start
Resultatsesongen har kommet i gang for de norske selskapene og flyselskapet Norwegian kunne i morgentimene legge frem solid overraskelse.

Selskapet la frem et overskudd før skatt på 245 millioner kroner etter andre kvartal. Dette er en solid oppgang fra samme periode i fjor, da selskapet leverte et underskudd på 86 millioner kroner. Selskapet hadde samtidig en kraftig vekst i inntektene. Omsetningen i andre kvartal endte på 1,9 milliarder kroner, mot inntekter på 1,5 milliarder samme periode i fjor. Det er en vekst på 23 prosent. Driftsresultatet i perioden endte på 222,8 millioner kroner, mot et driftsunderskudd på 72 millioner kroner i samme periode året før.

Ifølge analytikerestimater TDN Finans har innhentet var det forventet resultat før skatt på 150 millioner kroner. Driftsresultatet var ventet å ende på 154 millioner kroner, mens analytikerne så for seg en omsetning på 1.877 millioner kroner.

Markedet svarte med å løfte Norwegian-aksjen opp 18,10 prosent til 62 kroner.

Oljeoppgang
Oljeprisene er igjen i fremmarsj. På råvarebørsen i London, hvor nordsjøoljen omsettes, stiger prisen på et fat med 0,66 prosent til 61,09 dollar per fat tirsdag ettermiddag.

Følg med oljeprisen her

Det er forventninger til den kinesiske økonomien som bidrar til oppgang for oljeprisen, og som dro med seg de asiatiske markedene tirsdag morgen. En rundspørring Bloomberg News har gjennomført viser at ekspertene forventer en vekst i landets brutto nasjonalprodukt på 7,8 prosent i andre kvartal. Tallene vil bli offentliggjort fra kinesiske myndigheter den 16. juli.

StatoilHydro gikk opp 2,76 prosent til 123,40 kroner.

REC reiser seg og snublet igjen
REC-aksjen møtte imidlertid kraftig motbør i morgentimene.

Det skjedde etter at det store tyske solcellekonsernet Q-Cells, som tidligere var storaksjonær i norske REC, i dag tidlig var ute med et resultatvarsel for andre kvartal. Det tyske konsernet er ute med foreløpige tall for andre kvartal som viser at kvartalet ble langt svakere enn hva både markedet og selskapet hadde ventet.
Q-Cells ser nå en omsetning i andre kvartal på kun 142 millioner euro, som er under halvparten av hva analytikerne hadde sett for seg. Ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters ventet analytikerne 331 millioner euro i snitt.

Q-Cells ser nå en omsetning i andre kvartal på kun 142 millioner euro, som er under halvparten av hva analytikerne hadde sett for seg. Ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters ventet analytikerne 331 millioner euro i snitt.

REC-aksjen reiste seg likevel på midten av dagen, men skylaget ble tettere og tettere utover ettermiddagen, og aksjen ble til slutt sendt ned 0,52 prosent til 44,35 kroner.

Videre gikk tungvekterne Telenor og DnbNor opp henholdsvis 4,05 og 6,12 prosent.

Moderat oppgang i Europa
Børsstemningen i Europa har tatt seg opp etter en avventende start.

I Frankfurt er DAX-indeksen var opp 1,15 prosent, mens CAC 40 i Paris steg 0,71 prosent. I London var FTSE 100 opp 0,59 prosent. Alle de andre skandinaviske børsene endte opp rundt 1 prosent tirsdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag