*Nettavisen* Økonomi.

Oslo børs lammet av tekniske problemer

PROBLEMER: Oslo børs har problemer og slet derfor med å åpne for handel onsdag morgen. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Tekniske problemer lammet børsen i to timer.

16.04.14 11:55

Oslo børs melder på sine nettsider at de på grunn av tekniske problemer ikke får åpnet børsen som normalt.

Oppdatert: Klokken 11 åpnet handlen som normalt.

Det er problemer knyttet til oppdatering av den nye handelsplattformen Millennium i London som fører til at man ikke får åpnet handelen med verdipapirer.

Mens de viktigste europeiske børsene stiger markant onsdag formiddag, holder Oslo Børs foreløpig stengt. Oslo Børs åpner normalt klokka 9.

– Det er et teknisk problem i London som gjør at referansedata for verdipapirene som handles ikke er tilgjengelige for medlemmene på Oslo Børs. Det jobbes med å løse problemet, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs ifølge NTB.

Til E24 sier han det er håp om at børsen kan åpne i løpet av dagen.

Det var ellers positiv utvikling på de viktigste europeiske børsene onsdag formiddag. I London hadde FTSE 100-indeksen i 10-tiden steget 0,64 prosent, DAX-indeksen i Frankfurt var opp 0,88 prosent, mens CAC 40 i Paris hadde løftet seg 0,95 prosent.

Et fat nordsjøolje ble onsdag formiddag omsatt for 109,81 dollar, mens amerikansk lettolje gikk for 104,58 dollar, ifølge NTB.

Børsen stenger uansett klokken 13 onsdag, så det er duket for tidlig påskeferie.

Oslo Børs har en egen linje som går til børsen i London, og denne linjen har tidligere ført til nedetid for børsen her hjemme. For noen år siden var det gravearbeider i London som førte til brudd på kabelen, som igjen førte til problemer her i Norge.

Meldingen om tekniske problemer kom samtidig som Norske Skog onsdag kunne melde at de har inngått en langsiktig finansieringsløsning på 40 millioner kroner med Crédit Agricole Leasing & Factoring, basert på kundefordringer fra den franske fabrikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.