*Nettavisen* Økonomi.

Oslo Børs mot ny rekord

Festen fortsetter torsdag. Oljeaksjene er nok en gang i skuddet. Sjekk kursen akkurat nå.

02.03.06 12:05

(NA24): Den positive trenden på Oslo Børs fortsetter i dag, med en oppgang på drøyt 1 prosent til rekordhøye 374 poeng for hovedindeksen.. Også i går steg hovedindeksen 1 prosent. Den forrige rekordnoteringen fra 24. februar er på 371,01 poeng.

Aksjekursen som stiger mest i morgentimen er SeaDrill , Statoil, Norsk Hydro og DNO på volum over 100 millioner.

SeaDrill la frem kvartalstallene onsdag, og steg 3,2 prosent. Selskapet fortsetter oppturen i dag, og er i øyeblikket opp drøye fire prosent.

Aker American Shipping stiger mest med 6,4 prosent. Awilco stiger også friskt , med drøye fire prosent, men på mindre volum.

Frontline har i øyeblikket en nedgang på drøye seks prosent.

- Frontline utbetalte utbytte i dag, og er egentlig ned marginalt noen få kroner kroner, som vi regner som nesten uforandret fra i går, sier Bjørn Giæver hos DnB NOR Markets til TV 2 Nettavisen.

Børslokomotivet Statoil er opp drøye prosenten, mens Norsk Hydro opp 1,3 prosent. DNO stiger 3,5 prosent etter at selskapet fikk bank tidligere i uken.

Stavanger-selskapet Sevan har gjennomført en rettet emisjon på litt over 43 millioner aksjer til en kurs på 36 kroner. Markedet tok godt i mot denne nyheten og sender kursen opp til 37,50 på et relativt lite volum. Selskapet driver med offshore-teknologi.

Prisen på nordsjøolje er i øyeblikket opp knappe prosenten til 63 dollar fatet.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag