*Nettavisen* Økonomi.

Oslo Børs ristet av seg oljesjokk

Med hjelp fra oppgang i oljeprisen og flere av børslokomotivene endte Oslo Børs i pluss onsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Opptur for oljeaksjene. Spetalens hydrogensatsing til topps.

09.12.15 16:37

Med hjelp fra oppgang i oljeprisen og flere av børslokomotivene endte Oslo Børs i pluss onsdag.

Ved stengetid var hovedindeksen opp 0,62 prosent til 610,95 poeng, mens nordsjøoljen steg 1,7 prosent gjennom dagen, til 40,9 dollar fatet.

Oljeprisene er opp fra de laveste nivåene på nesten syv år, en oljepris som tirsdag sendte verdens børser ned i rødt.

Opptur for oljeaksjene
På børsen ledet oljerelaterte selskaper an onsdag.

Børsens største selskap Statoil steg 2,7 prosent, mens riggselskapet Seadrill var opp 3 prosent og indeksen som følger de mest omsatte selskapene i oljeservicesektoren steg 3 prosent.

Også andre tungvektere bidro positivt. Telenor steg 1 prosent og Yara var opp 1,5 prosent, mens DNB trakk i motsatt retning med et fall på 0,9 prosent.

Kjøper i gassrederi i spill
Gassrederiet Aurora LPG, som er i spill etter at Avance Gas Holding i midten av november la inn et frivillig tilbud på alle aksjene, steg 3 prosent.

Oppgangen kom etter at konkurrenten BW LPG kjøper seg opp til en eierandel på over 12 prosent. For BW LPG endte dagen med en oppgang på 3,6 prosent.

Spetalen-aksje til topps
Dagens soleklare vinner ble hydrogenselskapet NEL, som blant annet har investor Øystein Stray Spetalen på eiersiden, med en oppgang på 30 prosent.

Aksjen er dermed også blant de som har steget aller mest på børsen hittil i 2015, med en oppgang på 239 prosent.

Dagens oppgang kommer etter at selskapet har fått kontrakt i Tyskland.

H2 Logic, et datterselskap av hydrogenselskapet NEL, er tildelt kontrakten for levering av en hydrogenstasjon til H2 Mobility i Tyskland.

Stasjonen vil være blant de første i en planlagt ekspansjon mot 2023 på opptil 400 stasjoner i Tyskland og en total investering på rundt 400 millioner euro, opplyser NEL.

Tidligere i desember lanserte NEL planer om utrulling av minst 20 hydrogenstasjoner i de store norske byene innen 2020, sammen med Uno-X Gruppen, som er eid av Reitangruppen.

Vil børsnotere strømsalg
Hafslund steg 4,8 prosent etter selskapet annonserte planer for å skille ut og børsnotere konsernets strømsalgsvirksomhet.

En utskillelse og et bredere eierskap vil bidra til ytterligere styrking av virksomhetens vekstmuligheter, begrunner Hafslund i en børsmelding onsdag.

Gitt hensiktsmessige markedsforhold har Hafslund som ambisjon å gjennomføre en børsnotering i løpet av 2016.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.