Oslo Børs skrånet ned

Oslo Børs svingte til en nedtur etter en sterk start.

24.04.07 17:21

Det norske aksjemarkedet klarte ikke følge opp mandagens rekordtempo. Oslo Børs begynte bra og satte ny toppnotering, men falt tilbake. Den nye toppnotering for hovedindeksen er på 477,09 poeng, men endte ned 0,61 prosent til 472,96 poeng tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Børsfallet kom til tross for at oljeprisen er i knallform og det var tegn til gevinstsikring på børsen etter at børsene ellers i verden opplevde en tung dag. Skuffende resultater og usikkerhet sende børsene i Europa og USA ned. Fallet ved børene ble forsterket etter at salget av eksisterende boliger i USA hadde et prosentvis fall vi ikke har sett siden januar 1989.

Kjempene senket
Flere av tungvekterne dro ned inntrykket tirsdag. Statoil ble sendt ned 0,58 prosent til 170 kroner selv om oljeprisen steg. Det var spesielt meglerhusene UBS og SEB Enskilda som dominerte selgersiden med 44 og 19 prosent av nettosalget.

Fusjonskameraten Norsk Hydro endte uforandret på 208,50 kroner. DNO var et annet oljeselskap som ble sendt ned. DNO-aksjen falt 1,90 prosent til 11,88 kroner.

Urolighetene i forbindelse med presidentvalget i Nigeria sender oljeprisen opp. Nigeria er en av de viktigste oljeeksportørene til USA og markedet venter nå på om det blir forsyningsbrudd i Nigeria. Samtidig har noen av raffineriene i USA fått noen problemer og det gir også oppgang i oljeprisen i forkant av den viktige kjøresesongen.

Frontkontraktene på et fat nordsjøolje ved råvarebørsen i London kostet 68,45 dollar da børsen stengte. Samtidig falt dollaren til på 5,94 kroner.

Oppgang i bulk
Blant de selskapene som klarte seg best var tørrbulkrederiet Golden Ocean Group og panteselskapet Tomra. Tørrbulkindeksen Baltic Dry steg 1,8 prosent og passerte med det 6.000 poengmerket. Det ga løft et løft på 2,51 prosent til 14,30 kroner til Golden Ocean, mens Jinhui falt 1 prosent til 39,60 kroner.

Tomra steg 2,38 prosent til 47,25 kroner.

DnB NOR Markets har sett nærmere på riggselskapet Fred. Olsen Energy i forkant av selskapets resultatpresentasjon denne uken. Meglerhuset oppjusterer anbefalingen fra hold til kjøp og hever kursmålet fra 290 kroner til 360 kroner per aksje. Kursen steg 0,67 prosent til 300 kroner.

Blir størst i Norden
Oljeserviceselskapet Subsea 7 leverte solide tall for første kvartal. Markedet svarte med å sende aksjekursen opp 5,26 prosent til 120 kroner. Selskapet leverte langt bedre enn hva forventningene til analytikerne tilsa. Dermed ble selskapet belønnet for å overraske positivt.

Et annet selskap i Kristian Siem-sfæren opplevde også opptur. Siem Offshore steg 4,65 prosent til 13,50 kroner.

Norwegian steg 3,96 prosent til 105 kroner, etter at de kunne melde at de blir det største lavprisselskapet i Norden. Gjennom kjøpet av Flynordic fra Finnair inntar Norwegian tronen som lavpriskonge. Selgeren er det finske flyselskapet Finnair som får oppgjør i form av aksjer i Norwegian. I første omgang vil Finnair eie 5 prosent av Norwegian, men kan komme opp i en eierandel på 10 prosent hvis alle opsjonene blir benyttet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag