Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Børs stiger videre

Børsen falt fra toppen hele dagen, men det holdt til ny rekord.

Etter et enormt morgenrally pekte pilen stort sett ned på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag morgen satt børsen ny intradagsrekordnotering på 523,86 poeng. Hovedindeksen slutter på 519,69 poeng, fortsatt en pen oppgang på 0,29 prosent sammenlignet med torsdag, og dessuten ny rekord.

Torsdag fortsatte børsfesten i USA, og på fredag morgen var var det nye rekorder i Asia. Ute i Europa er det god stemning, blant annet satt DAX-indeksen i Tyskland ny toppnotering for første gang siden år 2000.

Olje-rally
Oljen hadde et kraftig ettermidagsrally, og fortsetter å holde seg sterk. Den handles nå for omtrent en dollar mer enn ved børsstart. Prisen på nordsjøolje med augustlevering stiger 1,11 prosent til 77,25 dollar fatet.

På tross av dette er oppgangen i Statoil og Hydro langt mindre enn den var på morgenen. Statoil stiger 0,13 prosent til 191,5 kroner. Hydro stiger 1,23 prosent til 246 kroner, hvilket er ny rekord. Men i dag morges stod aksjene på det høyeste i henholdsvis 196 og 250 kroner.

Kronekurs fortsetter klatringen mot dollar. En dollar koster nå bare 5,732 kroner. Kanskje er dette med på å minske oppgangen fra tidligere i dag.

Ellers er åpningen i USA klart med på å dempe feststemningen. Wall Street balanserer mellom rødt og blått, etter å ha blitt negativt overrasket over makrotall.

Resultater preger børsen
Flere selskap har kommet med resultat fredag.

Ementor leverer bedre enn ventet, og ligger på femteplass med en stigning på 4,81 prosent til 54,50 kroner

SuperOffice har også kommet med gode tall. «Rett og slett et veldig bra kvartal», oppsummerer selskapet i rapporten. Aksjen klatrer 4,07 prosent til 38,4 kroner.

På toppen av vinnerlisten troner Aker American Shipping, med en oppgang på 6,92 prosent. Omsetningen i aksjen er relativt lav, og økningen kom i form av et rally på slutten av dagen. Det er tydelig at en stor presser opp kursen, Dresdner Kleinwort Wasserstein Securities står for 93,22 prosent av nettokjøpet.

Det er selvfølgelig ikke bare oppgang på børsen. TGS kommer med resultatvarsel denne fredagen, etter at to av skipene deres opplever ytterligere forsinkelser. Aksjen raser 7,26 prosent til 115 kroner, og er på tredjeplass på taperlisten.

Verst er panteselskapet Tomra, som kom med resultater etter børsslutt torsdag. Resultatet var en halvering i forhold til samme periode i fjor, og i underkant av analytikernes forventninger. Aksjen stuper 12,64 prosent til 47 kroner.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre