Oslo Børs trosset Statoil-fall

Oslo Børs startet det som historisk sett er en sterk måned for aksjer med oppgang.

Oslo Børs startet det som historisk sett er en sterk måned for aksjer med oppgang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Gassrederi fosser frem, forsikringsaksje stupte.

Oslo Børs startet det som historisk sett er en sterk måned for aksjer med oppgang.

Hovedindeksen var tirsdag opp 0,59 prosent til 632,46 poeng, mens aksjene i Europa, målt ved samleindeksen Stoxx Europe 600, var ned 0,3 prosent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjennomsnittlig avkastning gjennom året på Oslo Børs. Desember utmerker seg som en normalt sterk måned. Foto: Stig Myrseth/Dovre Forvaltning

Oljeprisen falt 0,2 prosent gjennom dagen til 44,2 dollar per fat, mens markedsaktørene venter på fredagens OPEC-møte.

Statoil fulgte med oljeprisen og falt 0,2 prosent. Andre oljerelaterte selskaper hadde derimot en positiv dag, med indeksen som følger de mest omsatte oljeserviceselskapene opp 2,6 prosent.

Tungvektere som DNB, Yara og RCL bidro også til oppgangen tirsdag, mens Schibsted falt 0,5 prosent etter at styreleder Ole Jacob Sunde kvitter seg med aksjer for 19 millioner kroner.

Aksjen til forsikringsselskapet Vardia var blant taperne med et fall på 9,5 prosent. Etter at selskapet mandag meldte et det ikke klarer å overholde tidsrammen for levering av revidert regnskap til Finanstilsynet, ble aksjen plassert under spesiell observasjon av Oslo Børs tirsdag.

Medvind for gassrederi
Den solide kursutviklingen i kjølvannet av tredjekvartalsrapporten fortsetter for gassrederiet Höegh LNG, som steg nye 4,7 prosent til 114,5 kroner.

Så langt i år er kursen opp 36 prosent. Rederiet har i år startet med kvartalsvis utbyttebetaling og vokser innenfor markedet for flytende gassimportterminaler (FSRU).

Blant optimistene som tror aksjen fortsatt har mye å gå på er DNB Markets, som har justert opp kursmålet til 204 kroner.

- Höegh LNG Holdings har lagt inn tilbud på fem FSRU-prosjekter og følger med på ytterligere fem aktive tilsvarende prosjekter. Tre av prosjektene var allerede under forhandlinger i august og vi venter at i hvert fall en av disse vil kunne konkluderes innen utgangen av året, skriver meglerhuset i en aksjerapport.

- En FSRU-kontrakt tilsvarer rundt NOK 10 pr aksje i vårt estimat for netto underliggende verdi, mens Meridian FSRU-prosjektet vil kunne løfte estimert underliggende med ytterligere NOK 16 pr aksje i løpet av første halvår 2016, fortsetter DNB Markets.

Lemper ut aksjer
Før børs meldte Schibsted at styreleder Ole Jacob Sunde har solgt 60.000 A-aksjer i mediekonsernet.

Salget ble gjennomført via Sundes heleide selskap Ringgården AS, til en kurs på 317,7 kroner per aksje. Det tilsvarer en salgssum på vel 19 millioner kroner.

Etter transaksjonen eier Sunde med familie 40.000 A-aksjer og 100.000 B-aksjer i Schibsted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.