NA24.no

Oslo Børs åpner opp

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Aksjemarkedet starter i pluss mandag morgen.

Oslo Børs stiger 0,20 prosent til 497,17 poeng mandag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har igjen sneket seg under 79 dollar fatet etter å ha flørtet med 80 dollargrensen. I forrige uke truet den tropiske stormen Jerry oljeinstallasjonene og aktørene i Mexicogolfen stengte produksjonen etter å ha evakuert flere plattformer. Faren var at Jerry skulle komme inn med orkanstyrke og gjøre skader på oljeutstyret i området.

Følg børsen her

Ved råvarebørsen i London omsettes novemberkontraktene på nordsjøolje for 78,90 dollar fatet. Dollaren holder seg svak og koster

Statoil faller 0,39 prosent til 190,75 kroner, mens Norsk Hydro er ned 0,52 prosent til 238,50 kroner.

Splittes
Aksjemarkedet reagerer også svært positivt på at Prosafe går med planer om å splitte opp selskapet i to. Formålet er å få to børsnoterte selskaper der det ene fokuset består av flytende produksjonsskip og det andre vil konsentrere seg om bolig- og servicerigger. Aksjen stiger 4,40 prosent til 94,90 kroner.

Tankrederiet Frontline blir løftet 1,85 prosent til 275 kroner. Tankratene er på vei oppover igjen etter å ha ligget på et kritisk nivå. Rett før helgen ble det sluttet en VLCCer på 40.000 dollar og dermed begynner Frontline å tjene penger igjen.

Soleventyret REC stiger 2,10 prosent til 243 kroner og har retning på mot ny rekord. Toppnoteringen på 250 kroner står snart i fare for å ryke. Mandag er det særlig meglerhuset SEB Enskilda som er ivrige på kjøperen.

Negativt fokus
Verre går det med Crew Minerals. Igjen dukker det opp uro tilknyttet selskapets gruvedrift på Filippinene. Aksjen faller 7,09 prosent til 11,80 kroner. NRK hadde søndag et innslag der det ble stilt kritiske spørsmål med tanke på hvordan selskapet opptrer i forbindelse med nikkelutvinning på Mindoro. Selskapet avviser at de har handlet uhensiktsmessig og tilbakeviser påstandene om at de utnytter lokalbefolkning.

Deep Sea Supply går uten rett til utbytte 0,85 dollar tilsvarende 4,63 kroner. Aksjen faller 16,07 prosent til 23,50 kroner. Målt i kroner er fallet på 4,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere