NA24.no

Oslo Børs best i Norden

Sist oppdatert:
Ingen av nabolandene kan matche Oslo Børs’ oppgang på 39 prosent i år. Se listen over utviklingen til de viktigste børsene i 2005.

(NA24): Hovedindeksen i Oslo har nytt godt av den sterke oljeprisen, og er blitt dratt opp av blant annet selskaper som Hydro (opp 60 prosent) og Statoil (opp 44 prosent).

Av de største nordiske børsene kommer København nærmest Oslo med en oppgang på 36 prosent for OMXC 20-indeksen. Vindkraftgiganten Vestas Windsystems har bidratt til oppturen med en oppgang på 54 prosent så langt i år.

På Stockholmsbørsen har OMXC 30-indeksen steget ca 29 prosent, mens finske OMXH 25 har hatt den svakeste veksten i Norden, på 25,4 prosent. (Børsen i Reykjavik slår den norske med en oppgang på 60,43 prosent ICEXs hovedindeks.)

Russlands RTS har hatt et formidabelt år, med en oppgang på 84 prosent. I likhet med Norge kan russerne glede seg over at prisen på råolje holder seg høy.

Utviklingen for et utvalg øvrige børser:
London FTSE-100: +16 prosent

Frankfurt DAX 30: +24 prosent

Nasdaq: +4 prosent

Dow Jones: +1 prosent

Tokyo Nikkei 100: +39 prosent

Seoul Kospi 200: +52 prosent

(Kilde: Nyhetsbyrået Direkt)

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere