NA24.no

Oslo Børs falt 1,2 prosent på 10 minutter

Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hovedindeksen på Oslo Børs røk rett ned etter åpning torsdag. Ti minutter senere hadde indeksen falt 1,2 prosent.

Oslo Børs er preget av de samme mekanismene som har ført til børsfall i Asia og USA de siste dagene.

Optimismen etter den såkalte våpenhvilen i handelskrigen mellom Kina og USA i starten av uka, er erstattet av bekymring for at den tre måneder lange pausen skal ha mindre betydning på lengre sikt.

Investorene er usikre på hva presidentene Donald Trump og Xi Jinping egentlig hadde blitt enige om da de møttes i Buenos Aires. Goldman Sachs mener det bli oppnådd ganske begrenset konkret framgang på dette møtet, ifølge Dagens Næringsliv.

Samtidig kan pågripelsen av finansdirektøren i det kinesiske teknologiselskapet Huawei i Canada for utlevering til USA kan forsure forholdet mellom Kina og USA ytterligere, påpeker Erik Bruce i Nordea Markets i sin morgenrapport.

– Arrestasjonen bidrar åpenbart ikke til å bedre forholdet mellom de to stormaktene Kina og USA, og er ingen god start på tre måneder med forhandlinger for å finne løsninger på handelskonflikten, skriver makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets i sin morgenrapport.

Hovedindeksen lå på rundt 845 poeng etter et fall på rundt 1,5 prosent den første halvtimen torsdag morgen. Også ledende asiatiske børser faller markant, og fremtidskontrakter for de amerikanske børsene peker nedover, skriver Dagens Næringsliv.

Oljeprisen var samtidig ned rundt 1 prosent til drøyt 60 dollar for et fat nordsjøolje på spotmarkedet.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere