NA24.no

Oslo Børs fortsetter ballongferden

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tar seg videre opp.

Oslo Børs blir sendt videre opp fredag.

Hovedindeksen stiger 0,75 prosent til 383,22 poeng, og har så langt i år steget 3,15 prosent.

Børsene i USA og Asia steg stort sett etter at det kom positive tall fra deler av detaljhandelen i USA. De store kjedene begynner å rapportere hvordan utviklingen gikk i julemåneden desember, og de foreløpige rapportene har overrasket på den positive siden.

Finansmarkedene venter i spenning på månedens viktigste rapport. Senere fredag ettermiddag, klokken 14.30 norsk tid, kommer arbeidsmarkedsrapporten for desember fra de amerikanske myndighetene. De seneste dagene har forventningene blitt bygget opp, og flere av ekspertene heller nå mot at det har blitt skapt flere jobber enn de som blitt fjernet.

De seneste månedene har vært entydige fra det amerikanske arbeidsmarkedet. Siden resesjonen offisielt startet for over to år siden har antallet arbeidsledige steget med 7,9 millioner til 15,4 millioner amerikanere frem til desember i fjor. Nå håper markedet at denne trenden er snudd, og at det blir færre som står uten jobb.

Oljeprisen faller noe tilbake og blir omsatt for 81,30 dollar per fat.

Statoil stiger 0,27 prosent til 148,20 kroner, men må se seg slått av flere av de andre tungvekterne. Blant annet er det godt driv i DnB Nor som stiger 3,61 prosent til 66 kroner.

Frontline blir løftet 2,76 prosent til 182,20 kroner, og har hatt en knallsterk start på året. Tankrederiet til John Fredriksen har så langt i 2010 steget over 12,5 prosent.

Meglerhusene DnB Nor Markets og Merrill Lynch er ivrige plukkere av aksjene i Kongsberg Automotive. Kursen blir løftet 11,79 prosent til 6,45 kroner, og DnB Nor Markets står for over halvparten av alle nettokjøpene. Merrill Lynch følger med 26 prosent av nettokjøpene.

International Gold Exploration melder at de har hatt oppmuntrende resultater fra et boreprogram i Kenya. De foreløpige resultatene fra gullisensen antyder at det kan være et potensial for gullmineralisering, selv om det er tidlig å si om dette lar seg kommersialisere.

Aksjekursen blir sendt opp 12,73 prosent til 0,62 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere