NA24.no


Styret ved Oslo Børs godkjenner Skandiabanken for børsnotering, opplyser børsen i en melding torsdag.
Styret ved Oslo Børs godkjenner Skandiabanken for børsnotering, opplyser børsen i en melding torsdag. Foto: Skandiabanken

Oslo Børs gir grønt lys til Skandiabanken

Sist oppdatert:
Banken godkjent for børsnotering.

Styret ved Oslo Børs godkjenner Skandiabanken for børsnotering, opplyser børsen i en melding torsdag.

- Børsdirektøren gis fullmakt til å avgjøre notering på Oslo Børs samt fastsette første noteringsdag, senest 3.desember 2015, heter det.

I forbindelse med planene om børsnotering varslet Skandiabanken i forrige et aksjesalg.

Prisene på aksjene i tilbudet er satt til et intervall på mellom 43 og 54 kroner, noe som gir en markedsverdi på Skandiabanken på 4,3 og 5,4 milliarder kroner, opplyste banken.

Eneaksjonær, Livförsäkringsbolaget Skandia, vil redusere sin eierandel gjennom salg av mellom 60 og 75 millioner aksjer, noe som tilsvarer 60-75 prosent av aksjene i Skandiabanken før tilbudet.

I tillegg vil det hentes inn rundt 300 millioner kroner i en emisjon av inntil 6,98 millioner nye aksjer. Disse pengene skal gi kapital for å finansiere fremtidig utlånsvekst.

Etter nedsalget vil Skandia sitte med en eierandel på mellom 12,1 og 28,3 prosent. I tillegg har Skandia inngått en lock-up avtale for resten av aksjene med en varighet på 180 dager fra første noteringsdag.

I transaksjonen er meglerhusene Carnegie og SEB tilretteleggere, sammen med DNB Markets.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere