NA24.no

Oslo Børs gransker aksjehandel før resultatvarsel

Kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs.
Kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs. Foto: Farid Ighoubah, Nettavisen
Sist oppdatert:
- Det går på om noen har handlet på ulovlig innsideinformasjon.

Som man kunne vente faller aksjen til Nordic Semiconductor markant på Oslo Børs tirsdag, etter at teknologiselskapet sendte ut et resultatvarsel etter stengetid på børsen mandag.

Mer overraskende er det at aksjen falt enda mer allerede før den kursdrivende nyheten ble sluppet. 

Mens hovedindeksen på Oslo Børs var ned 0,7 prosent i går og IT-indeksen på børsen falt 2 prosent, ble Nordic Semiconductor sendt ned 6,1 prosent.

Hendelsene har også fått Oslo Børs til å fatte interesse.

Undersøker handelen
Kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs opplyser at børsen undersøker handelen i forkant av selskapets resultatvarsel.

- Vi ser helt rutinemessig på Nordic Semiconductor og den handelen som har skjedd i forkant av resultatvarselet. Det gjør vi alltid når vi ser slike handelsmønstre i forkant av den type meldinger.

- Vi tar kontakt med selskapet for å høre hvordan informasjonsflyten har vært. Når det gjelder selve handelen kan det være forhold vi vil gjøre Finanstilsynet oppmerksom på. Vi har lav terskel på å sende over saker. Det går på om noen har handlet på ulovlig innsideinformasjon, sier Aase til Nettavisen Stocklink.

Varslet skuffende inntekter
Nordic Semiconductor varslet i går inntekter på 52-54 millioner dollar for tredje kvartal, langt under forventningene i markedet. Ifølge SME Direkt lå analytikerne inne med forventninger på 66 millioner dollar.

Selskapet opplyste at en lagerreduksjon hos en av de største kundene for proprietære produkter er grunnen til de lavere inntektene enn ventet.

- Det er ventet at lagerjusteringen vil fortsette gjennom fjerde kvartal 2015, og at Nordics inntekter fra denne kunden vil returnere til normale sesongmessige nivåer i første kvartal 2016, skrev selskapet.

Nordic Semiconductor la også til at det venter sterk vekst, til tross for de negative effektene på kort sikt. Selskapet planlegger i tillegg å starte opp et program for tilbakekjøp av egne aksjer.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere