NA24.no

Oslo Børs i pluss onsdag morgen

Etter to dager i minus starter Oslo Børs solid i pluss onsdag formiddag. En knapp time inn i handelen er hovedindeksen opp med 0,91 prosent til 553,21 poeng.

Det er gode nyheter fra utlandet som er med på å snu utviklingen på børsen onsdag morgen.

DNBs aksje er oppgradert av Citigroup med kjøpsanbefaling, Norsk Hydro profitterer på dårlige resultater fra sin hovedkonkurrent Alcoa, og Aker Solutions stiger etter å ha signert milliardkontrakt i Brasil. Når også Wall Street og de europeiske børsene stiger, blir det positive ringvirkninger i Oslo.

Rec Silicon stiger med hele 5,20 prosent, fulgt av DNB som går opp med 2,78 prosent og Aker Solutions med 2,75 prosents framgang.

Mest omsatt sammen med Rec Silicon er aksjen til Norsk Hydro, som går opp med 1,62 prosent.

Svært få aksjer på hovedindeksen går tilbake, og det er liten handel i samtlige, men TGS-NOPEC noterer seg for en tilbakegang på 0,61 prosent.

Blant de større selskapene som ikke allerede er nevnt, stiger Seadrill med 1,69 prosent, Statoil med 0,42 prosent og Telenor med 0,31 prosent.

Oljeprisen går imidlertid tilbake etter børsstart. Et fat nordsjøolje omsettes for 107,20 dollar, ned med 0,27 prosent, mens et fat amerikansk lettolje går tilbake med 0,21 prosent til 102,10 dollar.

FTSE 100 i London stiger med 0,45 prosent fra start, fulgt av CAC 40 i Paris med 0,35 prosent i pluss. DAX i Frankfurt stiger med 0,20 prosent. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere