NA24.no

Oslo Børs kutter

For første gang i børsens historie gjennomføres det bemanningskutt.

Ifølge børsdirektør Bente Landsnes kutter Oslo Børs i bemanningen. Mellom 15 og 20 personer i Oslo Børs VPS-konsernet har tatt sluttpakker, og ledelsen planlegger en ny nedbemanningsrunde til neste år.

Økt konkurranse og økt prispress fører til lavere inntekter for børsen. Derfor gjennomføres det nå omfattende kostnadskutt ved bedriften. Oslo Børs har videre meldt om priskutt til neste år, som vil gi flere titals millioner kroner i lavere inntekter i 2010.

- I høst har vi gjennomført en runde hvor ansatte har fått tilbud om sluttpakke. Resultatet er at mellom 15 og 20 ansatte slutter, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem til Dagens Næringsliv.

Sluttpakken til børsens ansatte var på maksimalt 15 månedslønninger inkludert oppsigelsetiden på tre måneder. Eikrem sier videre at det ikke er avklart hvor mange som må gå til neste år.

- Vi har for tiden to store prosjekter gående - deriblant et nytt handelssystem. Når disse prosjektene er ferdige før sommeren, kommer vi til å gjennomføre en ny nedbemanningsrunde, sier Eikrem, og legger til at han ikke tror det tidligere i Oslo Børs' 190 årige historie har vært gjennomført nedbemanninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere