NA24.no

(Scanpix)

Oslo Børs reiser seg

Sist oppdatert:
Oslo Børs har karet seg over grensen på 400 poeng.

Oslo Børs reiser seg etter en avventende åpning. Etter en halvtime er hovedindeksen opp 0,53 prosent til 401,34 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

I oljemarkedet rettes fokuset mot den ukentlige oljelagerrapporten som slippes onsdag ettermiddag. Forventningene om at oljelagrene tappes raskere enn hva som er normalt er med på å sende prisen oppover.

Samtidig vekkes opptøyer i Irak interesse for de som spekulerer i oljekontrakter. Faren for at leveransene ut av Irak kan bli rammet bidrar til å dra oljeprisene oppover. Sammenstøt mellom irakiske styrker og Shia-muslimer i den viktige byen Basra skaper bekymringer for at oljeeksporten kan bli forstyrret.

Maikontrakter på nordsjøolje har i morgentimene onsdag sneket seg opp til 101,15 dollar fatet ved råvarebørsen i London.

StatoilHydro er likevel tilnærmet helt flat med et fall på 0,07 prosent til 150,90 kroner.

Jekkes opp
Sevan Marine viser storform etter at et meglerhus har startet dekningen av selskapet. I en fersk analyse har Morgan Stanley tatt opp dekningen av Sevan med en overvekt-anbefaling. Sevan blir løftet 4,13 prosent til 63 kroner.

Yara-aksjen stiger 0,90 prosent til 281,50 kroner. Meglerhuset Merrill Lynch har jekket hever opp kursmålet på kunstgjødselsselskapet til 355 kroner fra 345 kroner, skriver TDN Finans.

På Wall Street ble det en blandet dag, hvor to av tre nøkkelindekser som endte i pluss. Asia fulgte opp med en jevn oppgang. Unntaket var Japan som falt på bekymringer knyttet til utviklingen i den amerikanske økonomien.

Går uten utbytte
Deep Sea Supply blir sendt ned 8,26 prosent til 22,20 kroner. Aksjen går uten rett til utbytte på 0,40 dollar per aksje. Det tilsvarer 2,06 kroner, mens kursfallet er på 2 kroner. Dermed er det i realiteten små bevegelser i aksjekursen når det justeres for utbyttet.

BW Offshore topper vinnerlisten med en oppgang på 11,11 prosent til 15 kroner. Oppgangen kommer på svært tynn omsetningen. Kun en aksjepost på 500 aksjer er omsatt. Den handelen verdsettes til 7.500 kroner.

Helsekostselskapet NattoPharma stiger 4,76 prosent til 11 kroner etter at de kan melde om oppløftende resultater i en ny japansk undersøkelse. Det er produktet som inneholder vitamin K2 som gir positive effekter som reduserer brudd i lårhalser til de som er rammet av benskjørhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere