NA24.no


OSLO BØRS: Satte intradagrekord mandag.
OSLO BØRS: Satte intradagrekord mandag. Foto: Paul Weaver

Oslo børs satte rekord

Sist oppdatert:
Telenor-rekord bidro til Oslo børs-rekord.

Mandag la Telenor fram et driftsresultat på 13 milliarder kroner for andre kvartal i år, en økning på snaut 2 milliarder kroner og dessuten ny rekord for dette kvartalet.

Oppgangen til Telenor bidro også til å løfte Oslo børs til nye høyder.

Ved børsens slutt klokken 16.25 var den oppe i 729,18, etter å ha vært over 730 poeng. Den forrige intradag-rekorden ble satt 16. mai, da den var oppe i 728,32 poeng. Totalt gikk børsen opp 1,1 prosent mandag.

Telenor-aksjen ser ut til å gå opp med rundt 8,4 prosent mandag, og er den desidert mest omsatte aksjen på Oslo børs. Det ble den beste børsdagen for telegiganten siden oktober 2009.

- Dette er en dag og i morgen er det en annen dag. Vi er ferdig med det kvartalet vi har bak oss og er glad for det resultatet vi hadde. Nå må vi fokuserer på å levere i tredje og så i fjerde kvartal, sier konsernsjef Sigve Brekke til Nettavisen.

Tross gode resultater, skal Telenor kutte 2200 stillinger i året.

Photocure, Grieg Seafood, Golden Ocean Group og Gaming Innovation Group er blant de andre vinnerne. Også Norwegian gikk solid opp, med en pluss på 2,54 prosent.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere