NA24.no

Oslo Børs snudde ned

Sist oppdatert:
Oljeaksjene peker ned og drar med seg Hovedindeksen i negativt terreng.

Oslo Børs startet dagen med å sette ny toppnotering og føk over 400 poeng igjen. Ved lunsjtider har børsen snudd ned. Oljetungvekterne klarer ikke å fortsette oppgangen fra fredag morgen og leder an i nedgangen. Hovedindeksen er ved lunsjtider ned 0,72 prosent til 396,39 poeng.

Tidligere på dagen var steg aksjene på Oslo Børs til over 400 poeng til ny rekordnotering på 401,17 poeng.

Statoil og Norsk Hydro topper som vanlig listen over de mest omsatte aksjene og faller ved lunsjtider tilbake henholdsvis 0,26 prosent til 188,50 kroner og 0,98 prosent til 911 kroner.

Lekkasjer fra forvaltningsplanen for nordområdene viser at regjeringen ikke innfører en varig fredning av nordområdene. Likevel blir enkelte deler delvis fredet i inneværende stortingsperiode.

Ryktene tilsier at det opprettes en 50 kilometer vernesone ut fra kysten i Troms og Finmark som skjermes for oljeleting og oljeboring. Unntak er gjort for allerede gitte konsesjoner, som Goliat-feltet.

DNO aksjen er ned 0,62 prosent til 48,30 kroner.

Eller er det en bred nedgang som råder på Oslo Børs.

Lakseaksjene faller tilbake. Fjord Seafood meldte tidligere på dagen at de venter et langt sterkere første kvartal enn hva tilfellet var i fjor. Aksjen reagerte opp, men er ved lunsjtider ned 1 prosent. Pan Fish, Cermaq og Lerøy Seafood faller henholdsvis 0,77 prosent, 3,07 prosent og 2,56 prosent.

DynaPel melder i dag at de har fått flere ordre og aksjen stiger ved lunsjtider 16,74 prosent. Et amerikansk selskap har bestilt 40 Close View enheter, mens DynaPel skal levere 12 SteadyEye enheter til det australske selskapet.

I løpet av uken har videoovervåkingsselskapet DynaPel steget fantastiske 210 prosent. Aksjekursen har gått fra 8,05 kroner til 25,20 kroner i løpet av den korte tiden. Tidligere i uken meldte selskapet at de har inngått en distribusjonsavtale med Hafslund Sikkerhet. Kjendisinvestor Idar Vollvik har gjort en kule på DynaPel og sitter med over 38 prosent i selskapet.

Profdoc stiger videre ved lunsjtider fredag. Aksjen er opp 6,90 prosent. I går sto det en løs artikkel i Finansavisen der Øystein Stray Spetalen samt andre finanskjendiser ble trukket frem som massive kjøpere og frelste tilhengere av selskapet. Det ble også spekulert at aksjen er en oppkjøpskandidat.

Nutri Pharma følger etter med en oppgang på 6,67 prosent.

På toppen av taperlisten finner vi tre aksjer som faller på lav omsetning. Hardanger Sunnhordalanske, Exense og Apptix er ned like under 6 prosent.

Børsene i Europa peker også stort sett ned. DAX-indeksen i Tyskland, FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris er ned rundt 0,5 prosent. I Stockholm faller aksjene på OMX 30 indeksen hele 0,75 prosent, mens i København stiger indeksen 0,84 prosent etter å ha vært tung de siste dagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere