NA24.no

Oslo Børs spurtet i pluss

Børsen reddet seg opp på positivt terreng etter mye nøling.

Etter mye vingling endte Oslo Børs i pluss. Hovedindeksen ble løftet 0,12 prosent til 431,58 poeng onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen holdt seg rundt nivåer på over 106 dollar fatet hele perioden Oslo Børs holdt åpent. Rett etter at børsen stengte handelen onsdag kom de ukentlige oljelagertallene fra de amerikanske myndighetene. Rapporten viser et overraskende trekk og medførte et solid rykk i oljeprisen. Råoljelagrene falt 3,2 millioner fat, mens økonomene ventet en vekst på 2,7 millioner fat. Bensinlagrene falt mer enn forventet, mens destillatlagrene viser også et større trekk.

Kontraktshandelen av nordsjøolje med levering i mai viser at oljeprisen steg til 108,52 dollar fatet på råvarebørsen i London.

Satser på StatoilHydro
StatoilHydro falt 0,98 prosent til 161,70 kroner, men fikk ikke merke prishoppet. Orion Securities synes StatoilHydro er historisk billig og mener oljeprisen må dramatisk ned før aksjen blir dyr.

- Oljeprisen viser solid styrke og synes å ha etablert seg i tresifret territorium. Med dagens priskurve handles StatoilHydro til en P/E på 7,8 for i år. Dette er betydelig under det historiske gjennomsnittet på om lag 10, skriver meglerhuset.

Dessuten trekker meglerhuset frem at utsikter til utbytte på rundt 5 prosent gir en støtte og legger et naturlig gulv under aksjekursen. Den norske oljegiganten StatoilHydro får plass i modellporteføljen til meglerhuset til fordel for Golden Ocean.

Yara i vekst
Kunstgjødselsprodusenten Yara endte til slutt opp 3,17 prosent til 325 kroner, men rakk å sette ny prisrekord på 328,50 kroner. Det verdsetter selskapet til nærmere 96 milliarder kroner. Så høy markedsverdi har Yara aldri hatt. Likevel er ikke alle like overbevist.

- På global basis har det vært mye oppmerksomhet rundt råvarer innen matvaresektoren de siste månedene, såkalte "soft commodities". Det ligger forventninger inne om fortsatt stigende priser. Etter vårt syn gir imidlertid de allerede rekordhøye prisene og usikre utsikter for verdensøkonomien grunn til å vente en demping av etterspørselen og en, muligens midlertidig, reversering av trenden fra korn til kjøtt. Kjøtt krever 2-7 ganger mer gjødsel enn korn og en slik reversering vil dermed få konsekvenser for etterspørselen i markedet for Yaras produkter, skriver DnB Nor Markets i sin morgenkommentar.

Meglerhuset opprettholder salgsanbefalingen på Yara og har et kursmål på 260 kroner per aksje.

Bedring fra Acergy
Oljeserviceselskapet Acergy sparket i gang den norske resultatsesongen. I første kvartal hadde oljeserviceselskapet et nettoresultat på 41,1 millioner dollar. Det er en bedring fra 38,2 millioner dollar, men godt under forventningene til analytikerne.

Analytikerne ventet ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans at Acergy ville legge frem et nettoresultat på 52 millioner dollar. Justert driftsresultat før avskrivninger (justert EBITDA) økte til 102 millioner dollar fra 71 millioner dollar i fjorårets første kvartal, men forventningene lå på 108 millioner dollar.

Aksjekursen steg likevel 3,98 prosent til 117,50 kroner etter at de opprettholdt guidingen for inneværende år.

Belships steg 15,85 prosent til 21,20 kroner. Oppgangen i aksjekursen til bulkrederiet var så voldsom at Oslo Børs undersøkte kursutviklingen. Orion Securities har sett nærmere på selskapet og kaller det en potensiell doblingskandidat.

- Hovedårsaken til vår optimisme er at aksjen handles med en for høy rabatt sett i forhold til verdijustert egenkapital som anslås til 33 kroner per aksje. Videre venter vi høye utbytter fremover støttet av store gevinster relatert til innløsning av opsjoner og salg av skip. Til aksjens fordel taler dessuten at bulkmarkedet er råsterkt og ser ut til å holde seg stramt ut året, skriver Orion i sin morgenrapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere