NA24.no

Oslo Børs stormer frem

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nok en gang ble det satt ny årsbeste.

Etter en noe dårlig start, hentet Oslo Børs seg inn, tirsdag.

NA24 – din næringslivsavis

Hovedindeksen karret seg inn på en oppgang på 0,31 prosent til 314,15 poeng.

Litt nervøse signaler fra USA i går kveld smittet først over på norske investorer, men de gjenfant troen så snart håndfaste makrotall kom på bordet.

Sterke tall
Optimisme blant amerikanske forbrukere var det som skulle til for å snu utviklingen. Ferske tall viser at forbrukertilliten steg til 54,1 poeng i august fra 47,4 poeng i juli. Det viser en undersøkelse fra Conference Board i USA.

I forkant hadde økonomene ventet at forbrukertilliten ville øke til 47,9 poeng.

Les mer: Børsjubel til økende tillit

Dermed klarte Oslo Børs å nok en gang sette ny årsbeste. Oljeprisen lå dog som et lodd på utviklingen. Da handelen stengte i Oslo gikk frontkontrakten på nordsjøoljen for 73,74 dollar fatet på råvarebørsen i London, en nedgang op 0,85 prosent fra dagen før.

StatoilHydro opplevde da også en nedgang, med et fall på 0,17 prosent til 137,70 kroner.

Vinnerne
Dagens store vinner var teknologiselskapet GIPS, med en oppgang på 23,89 prosent til 7,00 kroner. Etter børsslutt igår meldte de om et nytt samarbeid med Yahoo, i forbindelse med integrering av video i deres nye utgave av Yahoo Messenger.

Les mer: Leverer videoteknologi til Yahoo

GIPS deler pallen med fiskeoppdrettsselskapet Marine Farms og diagnoseutvikleren Diagenic, som steg henholdsvis 20,75 og 10,95 prosent.

Best blant tungvekterne var Telenor, med en oppgang på 4,79 prosent til 60,60 kroner.

Fusjonerer
Det norske oljeselskapet og Aker Exploration har blitt enige om å slå sammen kreftene. De to selskapene skal fusjonere og vil bli det nest største selskapet på norsk sokkel. Kjell Inge Røkkes Aker vil eie 30 prosent av det sammenslåtte selskapet. Aksjonærene i Det Norske ser ut til å ta nyheten noe negativt.

Kursen i Det Norske Oljeselskap endte på 51,25 kroner, etter et fall på 4,21 prosent. Aker Exploration ble ikke omsatt i løpet av børsdagen.

Les mer. Røkke lager oljekjempe

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere