NA24.no

Oslo Børs vakler

Sist oppdatert:
Nedgang på Wall Street spredte frykt i Asia. Se hva som skjer i Oslo.

Etter svak utvikling på Wall Street i går spredte frykten for lavere vekst i USA seg til de asiatiske børsene i natt. Oslo Børs åpnet i negativt terreng, men krabber nå i pluss.

NA24 -din næringslivsavis

Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,07 prosent til 492,50

Oljeprisen svakt ned
Oljeprisen steg i morgentimene etter at oljeselskapet Royal Dutch Shell måtte stenge det viktige Bonga-feltet i Nigeria. Det skjedde etter at den største militante gruppen i Niger-delta, Bevegelsen for frigjøring av Niger-deltaet (MEND), gjennomførte et angrep mot feltet som opereres av Shell.

LES MER:Angrep stenger viktig oljefelt

Siden da har prisen falt noe tilbake og ved 12.30 tiden handles et fat nordsjøolje for levering i august for 136,02 dollar, ned 0,31 prosent. Dette er riktignok et godt stykke høyere enn ved børsslutt onsdag, og StatoilHydro stiger 1,16 prosent til 199,80 kroner.

Blant de andre tungvekterne faller gjødselselskapet Yara 0,97 prosent til 458 kroner.

Telenor avholder kapitalmarkedsdag torsdag, og åpnet opp 1 prosent, men har nå falt tilbake og er opp 0,48 prosent til 105,25 kroner. Telenor har i dag meldt at antall mobilabonnement nå har passert 150 millioner. Dette er basert på alle mobilabonnement fra både konsoliderte og assosierte selskaper.

SAS-salg avlyst
SAS melder om at de ikke vil selge sitt spanske datterselskap Spanair. Tøffe markedsforhold har ført til at flyselskapet likevel ikke vil la andre overta det spanske selskapet.

LES MER:SAS raser på børsen

- Det er ekstremt negativt. Spanair er et selskap som gjør et kraftig underskudd og det kommer til å belaste SAS- konsernets lønnsomhet i år, sier analytiker Jacob Pedersen hos Sydbank tll Nyhetsbyrån Direkt.

Meldingen blir ikke tatt godt imot av markedet og aksjen raser 8,93 prosent til 31,60 kroner.

Funcom faller
Dataspillutvikleren Funcom faller i dag kraftig etter at storaksjonær Northzone har kvittet seg med en stor post i løpet av natten,

Ifølge en flaggemelding har Northzone IV KS solgt unna en aksjepost på 4 millioner aksjer i Funcom. Aksjene er plassert på kurs 43,50 kroner. Posten tilsvarer 7,6 prosent av utestående aksjer i Funcom. Funcom-kursen endte onsdag ettermiddag på 46,70 kroner. Northzone varslet nedsalget onsdag ettermiddag.

Funcom faller 7,07 prosent til 43,40 kroner.

Tørt
Det ble ingen uttelling for Norse Energy i leteboringen på Peroba-prospektet i Brasil. Oljeselskapene som inngår i partnerskapet på BM-CAL-6-blokken på brasiliansk kontinental sokkel har nå avsluttet boringen av Peroba-prospektet på lisensen. Resultatet er nedslående, da brønnen betegnes som tørr.

Norse faller 8,78 prosent til 8,21 kroner.

Utsatt i skogen
Stemningen er heller ikke høy i Norske Skog. Aksjen hadde opplevde et stort fall torsdag formiddag. Det er fortsatt resultatvarselet fra den finske konkurrenten StoraEnso som preger markedet. Merrill Lynch har også nedgradert StoraEnso til selg fra tidligere hold. Investeringsbanken har redusert sitt kursmål fra 8 euro til 5 euro.

Norske Skog er ved lunsjtider ned 2,31 prosent til 25,25 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere