NA24.no

Oslo er verdens nest dyreste by

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Levekostandene i Oslo er svært høye sammenlignet med andre storbyer.

Stigende leie- og bensinkostander medviker til at Oslo har blitt kåret til verdens nest dyreste by.

Det viser en undersøkelse fra Expatistan.com som ble publisert i Sydney Morning Herald. Resultatet er basert på 200.000 brukere som har deltatt i undersøkelsen. Gjennomsnittsprisene på hverdagslige nødvendigheter som dagligvarer, overnatting og reiseutgifter har blitt sammenlignet.

Den eneste byen som er dyrere enn Oslo er London, ifølge undersøkelsen.

Oslo dyrest i flere kategorier
Oslo er dyrere enn London når det gjelder personlig hygiene og mat.Personlig hygiene inneholder blant annet tamponger og tannpasta.

De mest svimlende forskjellene blant alle landene kommer frem når man sammenligner kostnadene for overnatting og reise, der husleie og beinsinprisene i London og Oslo stadig øker kraftig.

Den typiske kostnaden for en liter bensin i London er 14,09 norske kroner. Noe som er mer en det dobbelte av prisene i Los Angeles, hvor det gjennomsnittlig koster rundt 6,24 kroner.

Mandag koster en liter 95 blyfri i Norge 15,41 kroner, og ifølge undersøkelsen ligger gjennomsnittsprisen på 15 kroner i Oslo. Det gjør at Oslo også slår London i denne kategorien.

Men det er imidlertid ting som er billigere i Oslo.

Slik som en billett på offentlig transport. I London ligger gjennomsnittlig månedspris på 1.318 kroner, mens den i Oslo er på 700 kroner.

Dyre husleiepriser i London
Når det kommer til husleiepriser en gjennomsnittet i London på cirka 25.200 kroner, mens Roma har et gjennomsnitt på 13.700 kroner.

Oslo ligger her langt under London, da gjennomsnittlig husleiepriser er på 17.664 kroner. Det kan se ut som det er husleieprisene i London som kan være en stor grunn til at den engelske hovedstaden kommer høyest opp på listen.

Gjennomsnittsprisene på husleie er basert på leiligheter på 85 kvadratmeter, og som ligger i områder der unge og nyutdannede vanligvis bor.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere