NA24.no

Oslo er verdens tredje dyreste by

Levekostnadene i Oslo er svært høye sammenlignet med andre storbyer, men hovedstaden topper ikke listen.
Levekostnadene i Oslo er svært høye sammenlignet med andre storbyer, men hovedstaden topper ikke listen. Foto: Fredrik Varfjell (NTB)
Sist oppdatert:
En asiatisk by topper denne listen.

Oslo er verdens tredje dyreste by å bo i. Dette viser en undersøkelse fra Economist Intelligence Unit (EIU), publisert i BBC News.

På toppen av listen troner Singapore, som erstatter Tokyos pallplassering fra i fjor.

Høye bil-kostnader og offentlige utgifter bidro til å sende Singapore til topps, men den asiatiske byen er også det stedet i verden hvor det er mest kostbart å kjøpe klær.

Andreplassen på listen er det Paris som innehar, fulgt av Oslo som i år har fått tredjeplassen.

Tokyo, som i fjor tronet listen, faller ned til en sjetteplass.

Asia dyrest og billigst

På topp ti-listen finnes en rekke byer i Asia og Australia, samt Europa.

De Asiatiske byene som er å finne på listen kjennetegnes ved høye dagligvarepriser. Tokyo, for eksempel, fortsetter å være byen med de dyreste matvarene i verden.

Til tross for at Asiatiske byer i stadig utpreget grad hevder seg i toppsjiktet på slike lister, fortetter de også å være noen av verdens billigste, spesielt i det Indiske subkontinentet.

Fakta: Verdens fem dyreste byer:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

1. Singapore

2. Paris, Frankrike

3. Oslo, Norge

4. Zurich, Sveits

5. Sydney, Australia

Ikke alle Asiatiske byer er som nevnt kostbare. Mumbai og New Delhi, for eksempel, er blant de minst kostbare byene i verden.

Andreplass

Tidligere i år ble det kjent at Oslo var verdens neste dyreste by, ifølge en undersøkelse fra Expatistan.com.

Resultatet er basert på 200.000 brukere som har deltatt i undersøkelsen. Gjennomsnittsprisene på hverdagslige nødvendigheter som dagligvarer, overnatting og reiseutgifter har blitt sammenlignet.

Oslo er dyrere enn London når det gjelder personlig hygiene og mat.Personlig hygiene inneholder blant annet tamponger og tannpasta.

De mest svimlende forskjellene blant alle landene kommer frem når man sammenligner kostnadene for overnatting og reise, der husleie og beinsinprisene i London og Oslo stadig øker kraftig.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere