Oslo henger etter

Oppkjøpsfeberen råder i Europa, men Oslo Børs klarer ikke delta.

10.04.07 14:12

Oslo Børs klarer ikke følge tempoet til de andre børsene rundt om i Europa. Rundt klokken 14 er Hovedindeksen ned 0,07 prosent til 465,56 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Oppkjøpsfeber råder blant investorene i Europa. De store investeringsfondene mener fortsatt at de finner billig kjøp og er villige til å bla opp milliard beløp for å sikre seg kontrollen over flere av de største selskapene.

Snuser på giganter
Milliardæren Kirk Kerkorians Trancinda har lagt inn et bud på Chrysler-divisjonen til DaimlerChrysler. Samtidig har det franske luksusselskapet PPR kjøpt seg opp i Puma og har sagt de vil by på hele den tyske sportsutstyrprodusenten.

- Oppkjøpsaktiviteten akselererer, sier forvalter Philipp Musil i Constantia Privatbank til Bloomberg News.

- Det er ikke lenger bare én stor fusjonsstory om dagen, fortsetter Musil til nyhetsbyrået.

I Tyskland klatrer DAX-indeksen 0,71 prosent og får følge med FTSE som stiger 0,40 prosent. I Milano er børsen opp 0,59 prosent.. I København og Stockholm klatrer børsene 0,73 prosent og 0,55 prosent tirsdag ettermiddag.

Stabil olje
Oljeprisen holder seg rundt 66,64 dollar fatet. Den geopolitiske premien er fortsatt til stede selv om Iran har frigitt de britiske soldatene som ble holdt fanget. Iran kunne mandag proklamere at arbeidet med å anrike uran har resultert i produksjonen av atombrennstoff. Dette er ikke populært blant kritikerne med USA i spissen.

Samtidig er onsdagens frigivelse av de ukentlige oljelagertallene fra de amerikanske myndighetene på oljemarkedets radar. I forkant av kjøresesongen og det sesongmessige vedlikeholdsprogrammet ved raffineriene vil spesielt bensinlagrene følges nøyes.

Statoil har løftet seg fra en svak start og er uendret sammenlignet sluttkursen da Oslo Børs tok påske for en drøy uke siden. Norske Hydro faller 0,13 prosent til 199,75 kroner.

IT på topp
IT-selskapet Trolltech klatrer 12,68 prosent til 12 kroner. Meglerhuset Nordea er ivrigste kjøper og står bak rundt 88 prosent av nettokjøpene i Trolltech-aksjen.

Crew Minerals stiger 6,86 prosent til 18,70 kroner. Råvareprisene har opplevd et lite rally i løpet av påsken og det er med på å sende Crew Minerals opp.

Nexus klatrer 4,18 prosent til 74,75 kroner. Oppgangen i råvaremarkedet har også smittet over på Crew Gold Corporation. Crew er opp 4,05 prosent til 15,40 kroner. Blom stiger 4,01 prosent til 41,50 kroner.

Tungt for nykommerne
Spillprodusenten Funcom faller 7,92 prosent til 22,10 kroner og utgjør med det bunnen på børsen. ABG Sundal Collier er største nettoselger med 79 prosent.

ElectroMagnetic GeoServices faller 6,25 prosent til 127,50 kroner.

Fara og Rem Offshore følger etter på taperlisten med en tilbakegang på 5,60 prosent til 2,19 kroner og 4,67 prosent til 51 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag