*Nettavisen* Økonomi.

Oslo i rødt

Oljeprisen stryker 60 dollar og sender børsen rett ned. Følg kursene her.

03.10.06 12:30

Kursene akkurat nå

Oslo Børs faller med oljeprisen og er ned 1,37 prosent like etter at handelen har startet. Det er ikke uventet de oljerelaterte aksjene som bidrar til nedgangen. Oljeprisen falt rundt tre prosent i den amerikanske handelen i går kveld og nedturen fortsetter tirsdag morgen.

Et fat nordsjøolje med levering i november koster tirsdag morgen 60,33 dollar ved råvarebørsen i London. Produksjonskuttene til Nigeria og Venezuela er ikke nok til å overbevise et skeptisk oljemarked, som nå ser at tilbudssiden i USA er mer enn bra nok.

NA24 - din næringslivsavis

Rydder og flytter
Oljeserviceselskapet Petroleum Geo Service er det mest omsatte selskapet like etter at børsen åpnet. Storaksjonær Jens Ulltveit-Moe har foretatt en selskapsintern transaksjon og flyttet alle aksjene han har kontrollert i PGS til selskapet Umoe Energy and Shipping AS.

Oljeservicesektoren falt sammen med resten av de oljerelaterte aksjene i USA og det bidrar til å sende PGS ned 2,49 prosent til 313 kroner. Sektoren falt 2,6 prosent i den amerikanske handelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Morten Holm / SCANPIX

Oljetung nedgang
Tungvekterne Statoil og Norsk Hydro blir sendt ned 2,28 prosent til 149,75 kroner og 2,09 prosent til 140,75 kroner. DNO får også unngjelde og faller 3,48 prosent til 8,61 kroner, mens Altinex er ned 3,03 prosent til 0,96 kroner.

SeaDrill og Acergy faller 2,99 prosent til 81,20 kroner og 2,45 prosent til 109,50 kroner, mens Blystads riggselskap Songa Offshore faller 2,83 prosent til 51,50 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Resultatvarsel
NutriPharma stuper 12,93 prosent til 2,02 kroner. Selskapet har sendt ut et resultatvarsel der de oppgir at de ikke klarer å innfri forventingene til omsetningen i tredje kvartal. Sviktende salg i september skal ha toppet en periodevis svak sesong i august og juli og gjør at inntektene fra særlig de tidligere Sovjet-statene vil bli rundt 35 prosent svakere i tredje kvartal sammenlignet med andre kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.