NA24.no

Oslo-sykehusene må pusses opp for 3,3 milliarder kroner

Rikshospitalet i Oslo er en del av bygningsmassen til Oslo universitetssykehus (OUS). Styret i OUS mener det må 3,3 milliarder kroner til for å kunne sette sykehusene i stand etter påleggene fra tilsynsmyndighetene.
Rikshospitalet i Oslo er en del av bygningsmassen til Oslo universitetssykehus (OUS). Styret i OUS mener det må 3,3 milliarder kroner til for å kunne sette sykehusene i stand etter påleggene fra tilsynsmyndighetene. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo universitetssykehus (OUS) ønsker å bygge et helt nytt gigantsykehus i hovedstadsområdet.

Men inntil det kommer på plass, må det gamle rustes opp for hele 3,3 milliarder kroner.

Nå søker OUS staten om 1,2 milliarder kroner i lån for å holde den gamle bygningsmassen i gang fram til 2022, skriver Dagens Næringsliv.

Milliardbeløpet går til å oppfylle en rekke pålegg fra både Arbeidstilsynet, Oslo brann- og redningsetat og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

– Vi må drive sykehuset forsvarlig og med en så god kvalitet for ansatte og pasienter som mulig, sier administrerende direktør Bjørn Erikstein i OUS.

Det nye gigantsykehuset som planlegges, vil tidligst kunne stå ferdig i 2030.

Oppgraderingen er inndelt i tre faser, og første fase vil få en prislapp på 1,7 milliarder kroner for oppgradering fram til 2019. Av denne summen skal OUS betale 30 prosent selv, mens det resterende beløpet på 1,2 milliarder må lånes fra staten.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere