En mann (61) møtte i 2015 det som skulle bli hans forlovede på nettstedet Sugardaddy.com (en datingside der kvinner kan møte velstående menn). Ved å bruke hans bank-id skal hun ha fått lån, og tappet konto og kredittkort for totalt åtte millioner kroner, skriver dn.no.

Totalt er fire millioner kroner blitt tappet fra bankkontoer og kredittkort. I tillegg er det blitt tatt opp lån fra ulike banker på til sammen fire millioner kroner.

Han mener selv han har vært utsatt for id-tyveri og svindel i tilknytning til totalt 14 banker og finansinstitusjoner, og har anmeldt flere av forholdene. De er imidlertid alle henlagt av politiet, skriver dn.no.

Oslo tingrett behandlet en konkret sak der Monobank krevde at mannen betaler tilbake et lån på 750.000 kroner. Et lån han selv mener ikke å ha tatt opp.

Tapte saken mot banken - anker

I dommen kommer det frem at retten tror på at mannen har vært utsatt for et identitetstyveri. Banken mener likevel han er ansvarlig for lånet fordi han lot bank-id og passord være tilgjengelig for en annen part.

Tingretten har derfor dømt mannen til å betale Monobank tilbake 750.000 kroner i tillegg til bankens saksomkostnigner på 200.000 kroner, skriver dn.no. Mannen opplyser at han anker dommen.

Dette kreves for å bli «sugardaddy»

Nettavisen omtalte sugardaddy.com for ti år siden. I artikkelen: Vil du date en millionær? kommer det blant annet fram at kravet for å kvalifisere til å bli en «sugardaddy», er en årlig inntekt på én million dollar (cirka åtte millioner kroner).

Ifølge nettsiden richmeetbeautiful er sugarbabies «attraktive personer som ser etter de finere tingene i livet» og som verdsetter eksotiske reiser og gaver. Sugardaddies beskrives som personer som ikke har problemer med penger og som er «sjenerøse når det kommer til å ta vare på en sugarbaby».

Anmeldt

En annen variant av sugardaddy.com kom i fokus i Norge i 2017.

Kvinnegruppa Ottar anmeldte selskapet bak den omstridte norskbaserte datingtjenesten «Rich Meet Beautiful» for hallikvirksomhet.

– Denne nettsiden er fordekt formidling av prostitusjon, der alle relasjoner mellom «sjenerøse, velstående menn» og «søte, nydelige, fleksible jenter» beskrives som en økonomisk transaksjon, heter det i anmeldelsen fra Ottar. Les mer i saken: Kvinnegruppa Ottar anmelder sugardating-nettside

Tok ombudskritikk med stoisk ro

Omtrent samtidig med anmeldelsen fra Kvinnegruppa Ottar, meldte Forbrukerombudet at de ser på reklamen for nettstedet som ulovlig. Les mer i saken: Forbrukerombudet mener sugardaddy-reklame er ulovlig.

Mannen bak nettsiden, Sigurd Vedal, uttalte da til universitetsavisa Universitas at han ikke har noen moralske innvendinger mot tjenesten.

– Jeg har ingen samvittighetskvaler. Rich Meet Beautiful er en nettside der 75 prosent av medlemmene er kvinner som søker suksessfulle menn. De kommer til oss. Jeg er veldig miljøbevisst, og jeg hadde fått dårligere samvittighet av å kjøre bensinbil, sa Vedal.

Da «Rich Meet Beautiful» satt opp reklamer utenfor et fransk universitet, vakte det sterke reaksjoner. Blant annet ville ordføreren i Paris forby datingnettstedet. Les mer i saken: Norsk sugardating-nettsted utløser raseri i Frankrike.

Maria forteller

Hvordan er det så for en kvinne å møte en såkalt «sugardaddy»? Det forteller Maria alt om i denne artikkelen: Maria (32) er en «sugarbabe» og lar rike menn betale for henne

Se også historien til «sugarbabe» Heidy nederst: